Kuşadası'na son gemi 10 Aralık'ta geliyor 

Kuşadası Ege Liman İşletmeleri'nin (Ege Ports) sezonun son transatlantiklerini ağırladığı, 10 Aralıkta gelecek gemiyle sezonun tamamlanacağı bildirildi.

Kuşadası Ege Ports Limanı'na sabah yanaşan Galaxy isimli kruvaziyer gemisi 1752 yolcu getirdi. Gemiden inen yolcuların bir kısmı tur otobüsleriyle Efes ve Meryemana'ya giderken gemide kalan turistler alışveriş için Kuşadası merkezini tercih etti. Galaxy ile Kuşadası'na bu sezon sefer yapan gemi sayısı 648'e yükselirken, gemiyle gelen toplam turist sayısı da 553 bin 615 oldu.

Sisam Adası'na günübirlik işleyen feribotlar ile Kuşadası Limanı'na 2008 yılında şimdiye kadar toplam 625 bin yolcu giriş yaptı. Limana yarın yanaşacak ''Splendour Of The Seas'' gemisinden sonra sezonun son gemisi Bahama Bayraklı ''Orıana'' 10 Aralıkta gelecek. Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Ports firmasından yapılan açıklamada, 2009 turizm sezonunda turist gemileri sayısında artış olacağı, 700 kruvaziyer seferiyle 620 bin, feribotlarla da 90 bin olmak üzere toplam 710 bin turistin gelmesinin beklendiği belirtildi.

3. İSKELE ŞART

Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan 2008 sezonunda liman trafiği açısından beklendiği gibi bir önceki yıla oranla artış yaşandığını belirtti. Akdoğan, şu görüşleri dile getirdi:

''Limanımız 2003 yılından beri her yıl ortalama yüzde 35'lik artışla ilerliyor. Doğal olarak bu da Kuşadası ticaretine olumlu yansıyor. Limanımızın gelecek yıllarda bu artışı karşılayabilmesi için 3 iskeleye ihtiyacı olacak. İşletmeci firmadan bu yatırımın yapılmasını bekliyoruz. Bizler de gelecek yolcular için bazı düzenlemelere gidiyoruz. Kuşadası genel ticaret merkezi olarak tüm yolcular rahat edecek kalite ve güvenilirlikte olacaktır.''

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen de kruvaziyer turizmi açısından iyi bir sezon geçirdiklerini belirterek şöyle dedi:

''Hem konaklamalı turizmde hem de Kuşadası'nın asıl can damarı olan kruvaziyer turizminde 2008'de beklenen düzeyde artış olmuştur. 12. aya girmemize rağmen limana 3 transatlantik gemi bekliyoruz. Geçmiş yıllarda kruvaziyer sezonu ekim sonu kapanırken artık yılın 12 ayına yayılan bir trafik var. Bu Kuşadası ve ülke ekonomisi ve turizmi açısından çok önemli bir gelişmedir. 2009'da bitirilecek kongre merkezi ile Kuşadası 12 ay turizm sloganında büyük bir adım atmış olacak.''

 

Editör: TE Bilişim