Kurupelit Yat Limanı seneye tamamlanacak

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Kurupelit Körfezi’nde hayata geçirilecek olan “Yat Limanı” inşaatı hızla devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 205 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen liman, 900 metre uzunluğunda mendireğe sahip olacak ve kıyı çizgisi mesafesi 380 metreden oluşacak. Su derinliğinin 5 metre olması planlanan limanda ilk aşamada farklı boyutlarda yat, tekne, yelkenli gibi deniz taşıtlarına hizmet verilecek.

Tesiste konaklama ve park alanlarının yanı sıra teknelerin bakımlarının yapılabilmesi amacıyla karaya çekilip yeniden denize indirilebilmeleri sağlanacak, 50 ve 70 tonluk lift sistemleri yer alacak. Limanda ayrıca kara ve deniz gözetleme kuleleri, otopark alanı, deniz kurtarma ve müdahale ekipleri, teknelerin lojistik ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler, dalgıç hizmet birimi gibi donatılar bulunacak.

Kurupelit Yat Limanı çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, “Kurupelit Yat Limanı ile ilgili öncelikle Gölalandaki sınır şerkilasyonu için köprü yerini aştık ve 15 metre açıklarında oraya bir köprü yapıyoruz. Oraya bir tali mendirek yapılması gerekiyor. Tali mendireğin ihalesini de Ulaştırma Bölge Müdürlüğümüz bugünlerde yapacak. İhale bittikten sonra da biz bunu bir işletmeciye Yap-İşlet-Devret modeli ile vereceğiz. Şu anda biz alt yapısını oluşturuyoruz. Tahkimatlarını bitirdik, köprüsünü de bitiriyoruz. Tali mendireği de yaptıktan sonra biz burayı bir işletmeciye vereceğiz. Bu sene sonunda marinanın kaba işleri, alt yapı işleri, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün işi hepsi biter. Üst yapı işleri ile de Yap-İşlet-Devlet işletmecileri ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Uygun şartlarda bir müstecir bulabilirsek ona vereceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim