Kumkuyu Yat Limanı  Yatırımcı Bekliyor

Mersin'in Erdemli İlçesine bağlı Kumkuyu belde belediye başkanı Ömer Sezer, beldedeki yatırımların canlanması için belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Tırtar Mahallesinde Belediyeye ait düğün salonunda gerçekleştirilen halk toplantısında bir konuşma yapan Sezer, Kumkuyu'nun gelecekte önemli bir turizm merkezi olacağını belirterek, "18 mayıs tarihi itibari ile Kumkuyu Yat Limanı resmen ihale sürecine girmiştir. Alt yapı ve üst yapı eksikleri bulunan liman tam anlamıyla faaliyete geçmesiyle yalnızca beldemizin ve bölgemizin turizmine dolayısı ile ekonomisine büyük katkıları olacaktır" dedi.

Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları (DLH) İnşaatı Genel Müdürlüğünce, daha önce altyapı inşaatlarının önemli bir kısmı tamamlanan yat limanının iskele ve üst yapı tesisleri ile işletilmeleri için Yap-İşlet-Devret yöntemiyle ihaleye edileceğini hatırlatan Sezer, " Firmalar 60 bin TL teminat ile bu ihaleye katılabilecekler. Daha sonrada hazırlanan projeler bakanlığa sunulacak. Ben tahmin ediyorum ki kesin olmamakla birlikte bu konuda ağustos ayı içinde bir netleşme olacak" diye konuştu.

Kumkuyu yat limanı işletmesini alan firmanın 30 yıl boyunca limanın işletme hakkına sahip olacağını ifade eden Sezer, " Firmalarımızı beldemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Kapımız bütün yatırımcılar için ardına kadar açıktır. Biz bütün imkanlarımızla kendilerine yardımcı olacağımızı taahhüt ediyoruz. Yatırımcı arkadaşlara buyurun Kumkuyu'ya diyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim