Kocaeli İl Genel Meclisi’nde ekim ayı toplantılarına dün devam edildi. Doğru dürüst gündemi bulunmayan İl Genel Meclisi, kent gündemindeki konuları tartışarak, zamanını geçiriyor. Ancak bu tartışmaların bir karara bağlanması, İl Genel Meclisi’nin yetkisizliği nedeniyle mümkün olmuyor.

Dünkü toplantıda CHP Körfez ilçe üyesi Mehmet Kaçar, Dubai Port’un Yarımca sahilinde çok geniş bir alanda deniz dolgusu yaparak kuracağı limanı gündeme getirdi. Kaçar, “Yarımca sahilinde yapılacak Dubai Port Limanı, Körfez’i bir kere daha öldürecek. Kenti yaşanmaz hale getirecek” dedi.

Kaçar, İzmit Körfezi’nde deniz kirliliğinin yeniden ortaya çıktığını, İl Genel Meclisi’nin bu olumsuzluklar karşısında bir şeyler yapması gerektiğini söyledi. Toplantıyı yöneten Meclis Başkanı Ali Ayaz, “İlimizde yeteri kadar sanayi kuruluşu da liman da var. Dubai Port limanına ben de karşıyım. Ama İl Genel Meclisi olarak bizim bu konuda yetkimiz yok. Bir karar almamız imkansız. Yetkili gibi davranamayız. Biz sadece bu konudaki hassasiyetimizi yazılı olarak ilgili kurumları iletebiliriz” dedi.

CHP Kartepe üyesi Erdal Baş da Kocaeli’de yaklaşık 500 mahalle ve köy muhtarı bulunduğunu hatırlattı, muhtarlar için araç kartı, ücretsiz otopark kartı istedi. Ali Ayaz bu talebi şöyle yanıtladı:

“-Kelin ilacı olsa, önce kendi başına sürermiş. İl Genel Meclisi üyelerinin bile böyle bir araç kartı yok. Bizim yetkimiz de yok. Konuyu vali beye ileteceğim. Muhtarlar da bağlı oldukları kaymakamlıklara taleplerini iletsinler” dedi.

İl Genel Meclisi Deniz Polisi’nin teknesi için teknik cihaz alımı amacıyla 20 bin TL, SHÇEK’in Yahya Kaptan’daki iki yeni Çocuk Evi’nin tefrişi için de 65 bin TL ödenek verilmesini oy birliği ile kabul etti.

Editör: TE Bilişim