Kocaelililer, New Yorklular gibi Dubai Port'a karşı çıktı 
 
Kocaeli'nde çevreciler, Körfez'de yapılması planlanan Dubai Port limanına karşı eylem yaptı.

DUBAİ PORT'A TEPKİ

Kocaeli'de bazı sivil toplum örgütleri, Körfez ilçesinde yapılması planlanan Dubai Port Limanına, çevreye zarar vereceği gerekçesiyle karşı olduklarını açıkladı.

Kocaeli Sivil İnisiyatif Grubu, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim Sen, Hereke'ye Sahip Çıkma Platformu üyesi bir grup, Dubai Port Limanı'nın yapımının planlandığı Körfez ilçesindeki eski seramik fabrikası yakınında basın açıklaması yaptı.

“Dubai Port Talanına Hayır Platformu” adını verilen gruptakiler adına açıklama yapan Sevgi Sağlamöz, İzmit Körfezi'nin korkunç bir işgal süreci yaşadığını öne sürdü.İşgal sürecinin en önemli adımının Mimar Sinan Mahallesinde yapılmak istenen liman inşaatı olduğunu ifade eden Sağlamöz, “Birileri sırf para kazanacak diye yaşam alanlarımızın yok edilmesine seyirci kalamayız” diye konuştu.

Sağlamöz, yaşam alanlarının daraltıldığını ifade ederek, “Yarımca sahillerinde ve İzmit Körfezi'nin diğer yerlerinde bir santim limana izin vermeyeceğiz” diye konuştu.Açıklamanın ardından bir süre slogan atan grup, sessizce dağıldı.

DUBAİ PORT'A AMERİKAN HALKI VİZE VERMEMİŞTİ

Kocaeli'nde yapılması planan limanınların benzeri ABD'de var. Ancak limanın işletmesini alan Dubai Port'a Amerikalılar izin vermemişti.

ABD`nin New York, New Jersey, Baltimore, Philadelphia, New Orleans ve Miami limanlarını işleten P&O adlı İngiliz şirketinin bir Dubai firmasınca satın alınmasının ardından, Dubai Ports World (DPWorld) şirketi, limanların işletmesinin devrinin ertelenmesini kabul etmek zorunda kalmıştı. ABD'de 11 Eylül'den sonra ulusal güvenliği öne çıkaranlar ihalenin iptali için eylemler yapmıştı. Eylem ses getirdi ve Dubai Port ihalesi iptal edildi.

 

 

Editör: TE Bilişim