Kimseden zorla liman almadık

Özellikle Çeşme Limanı'nın özelleştirilmesi nedeniyle ortaya çıkan tartışmaların odağında bulunan Saffet Ulusoy sert açıklamalar yaptı.

Ulusoy; "2 sene çalıştırmışım burayı şimdi dava açıyorlar özelleştirmeyi ben yapmadım devlet yaptı" dedi.

İki yıl önce Özelleştirme İdaresi'nin Çeşme Limanı'nın 30 yıllık işletme hakkını Ulusoy Ortak Girişim Grubu şirketine vermesinin ardından Danıştay 13. Dairesi'nin yürütmenin Mariobet durdurulması yönünde verdiği karan Tercüman'a değerlendiren Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Ulusoy, "ihalenin iptali davayı açanla devlet arasında bir sorundur iki sene çalıştırmışım burayı şimdi dava açıyorlar, Kimseden zorla liman almadık. Bu beni hiç enterese etmiyor. Çünkü bu devletin işidir" dedi.

Ulusoy şöyle devam etti: "Çeşme Limanı'nın iki ihale di. ilk ihalede 9 milyon dolar, ikinci ihalede de 12.5 milyon dolar teklif verdik. İkinci ihaleyi peşin ödeme ile 11 5 milyon dolara aldık. 45 dönüm ara/i üzerine paralar harcadık. Yatırımlar yaptık''

Çetin Nuhoğlu muhatabım değil

UND Başkanı Çetin Nuhoğlu'nun gemilerde 5 sene evvel 10 hissesi vardı. O hisseleri sattı. Hisseler şimdi kıymetlendiği için Ro Ro işletmelerinden intikam almak istiyorlar. Bundan sonra açacakları davalar sadece kıskançlıklarından kaynaklanıyor
Bu davaları insanlık dışı bir hareket olarak değerlendiriyoruz. Kuyruk alıp satan biri ile ben neden uğraşayım ki. Muhatabım değil. Milletin kazanmasını istiyorsa ürettiği ünitelerin fiyatlarını aşağıya çeksin. Almanya'da kuyruk yapılıp burada satılıyor.

Haber: Mehmet CANITATLI- Dünden Bugüne Tercüman

Editör: TE Bilişim