Kepez Limanı Yeniden Açıldı

Çanakkale'de geçen yıl hizmete giren ve yaklaşık 1 ay önce de işletici firma tarafından gerekçe gösterilmeden kapatılan Kepez Limanı, Cuma sabahından itibaren yeniden faaliyete başladı.

Kepez limanının yeniden hizmete girmesiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan Kolin Yönetim Kurulu Başkanı Naci Koloğlu, şirkete yönelik çeşitli maddi ve manevi zararlara rağmen Kepez limanını yeniden hizmete açmaya karar verdiklerini ifade ederek, "Şirketimize bugüne kadar maddi ve manevi zarar vermiş olmasına rağmen, liman hizmetlerinin yeniden faaliyete geçirilmesine karar verdik. Ayrıca, 26 Aralık 2004 tarihinde Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yayınladığı yönetmeliğin 19. maddesinin değiştirilmesine dair 31 Aralık 2007 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin, bundan böyle yanlış anlaşılmalara sebep olmayacak bir şekilde konuya netlik kazandırmış olmasını da göz önünde bulundurduk. Yönetim kurulumuzca, 27 Kasım 2007'de alınan Kepez Limanı'nın faaliyetlerini durdurma kararını, yeniden gözden geçirerek limanı faaliyete geçirdik" dedi.

Koloğlu, limanın kapatılmasının ardından kent halkı ile birlikte yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşlarının limanın tekrar açılması konusunda kendilerine taleplerde bulunduklarını da belirterek, "Sonuç olarak yüzden fazla kişinin geçimini sağladığı limanın hizmete girmesi konusunda karara vardık" şeklinde konuştu

haberler.com

Editör: TE Bilişim