Kepez Limanı kapatılan ilk liman

1995 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın açılışını yaptığı Kepez Limanı ' nın faaliyetini durdurma kararı , Çanakkale bölgesinde beklenen liman özleminin yarıda kalması kadar , üzüntü ve şaşkınlığı beraberinde getirmekte .

14 milyon dolara mal olan Limanı ' nı hizmete açtı . 1995 yılında temeli atılan ve yapişletdevret modeliyle inşa edi len Kepez Limanı Çanakkale Boğazı ' nda denizcilik sektörünün ihtiyaçlarına cevap verme özelliği taşıyor .

Ulaştırma Bakanlığı , DLH Genel Müdürlüğü tarafından yaptırılan liman , katı ve sıvı atık alımı , yük ve konteynır , yolcu ve RoRo hizmetleri , yakıt ve diğer ihtiyaçların giderilmesi , teknik hizmetler ve depolama hizmetleri gibi sektörün bütün ihtiyaçların karşılayabilecek özelliğe sahip .

Limanda katı ve sıvı atık alım hizmeti sağlayan sintine tesisi 5 bin 80 tonluk kapasitesi ile dünyada Barcelona ' dan sonra ikinci önemli atık kabul tesislerinden birisi . Ayrıca liman içinde Petrol Ofisi tesisinin de bulunması sayesinde gemiler buradan yakıt ikmali yapabilmekteler .

Kaynak: Referans

 

Editör: TE Bilişim