Çanakkale merkeze bağlı Kepez Beldesi'nde, 1995 yılında temeli atılan limanın ağustos ayında hizmete gireceği açıklandı.

Kepez Belediye Başkanı İsmail Yasar Oğuz, 2004 yılı fiyatlarıyla yaklaşık 35 trilyon liraya mal olan limanın önemine işaret ederek, "1999 yılında tamamlanan ve o günden bu yana bir türlü hizmete giremeyen limanın üst yapı inşaatının temeli 2004 yılının mayıs ayında atıldı. Limanın üst yapı tesisleri yap-işlet-devret modeli ile yapılıyordu. Bizler.ilgili firmaya gerekli kolaylığı sağladık ve inşaat için ruhsatlan verdik. Ancak, üstyapı ihalesini alan Atlas ve Kolin firmalarının kendi aralarında Supertotobet yaşadıkları ihtilaftan dolayı çalışmalar aksadı. Bunun üzerine inşaatın geri kalan kısmını Kolin tek başına yapmayı kararlaştırdı. Şu an Kolin firması limanın üstyapı çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor, limanın İsletme süresi 29 yıldır. Bu tesis için kullanım bedeli ilk yıl 376 bin dolar, 29 yıl sonunda ise toplam 17 milyon dolar ödenecek. Bu kullanım bedelinin yüzde 10'u belediyeye aktarılacak" dedi.

Oğuz, limanın hizmete girmesinin ardından bunun Çanakkale'ye yıllık getirişinin 5 milyon dolan bulacağını ifade ederek, amaçlanırın limanın ağustos ayında hizmete girmesi olduğunu kaydetti.

Editör: TE Bilişim