Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla'nın Milas ilçesindeki Kemerköy Liman Sahası'nın işletme hakkını devredecek. Konuya ilişkin ihale duyurusu, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kemerköy Liman Sahası'nın 1 milyon dolar geçici teminat bedeliyle işletme hakkı devrine ilişkin ilanda, ihalenin pazarlık usulü ile gerçekleştirileceği, komisyonun gerekli görmesi durumunda pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılabileceği bildirildi.

Firmalar ihaleye 17 Ekim 2012 tarihine kadar teklif verebilecek ve 5 bin lira karşılığında ihale dokümanını alabilecekler. İhaleye katılacak her bir kuruluşun adına ayrı ihale dokümanı alması ve tekliflerini 17 Ekim 2012 günü saat 17.00'ye kadar elden teslim etmeleri gerekiyor.

Kemerköy Liman Sahası'nın özelleştirilmesi ihalesine, 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu gereğince, sermaye paylarının tamamı yabancı uyruklu hissedarlardan oluşan veya sermayesinde yabancı hisse bulunduran tüzel kişi veya Ortak Girişim Grubu üyesi gerçek ve tüzel kişiler katılamayacak.

Öte yandan, Manisa'nın Saruhanlı ilçesi, Saruhanlı Mahallesinde bulunan 10168 numaralı parselde kayıtlı 156 bin metrekare yüzölçümlü gayrimenkul ile üzerindeki binaları bütün halinde 1 milyon liralık geçici teminat bedeliyle 19 Ekim 2012 tarihinde satışa sunacak.

İdare ayrıca, Ankara'nın Çankaya ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi, İnkılap Sokak'ta bulunan ve tapunun 126 pafta, 1049 ada, 7 parsel numarasıyla kayıtlı meskeni ile Ankara'nın Çankaya ilçesi, Kızılay Mahallesi, Şehit Adem Yavuz Sokak'ta bulunan ve tapunun 140 pafta, 1168 ada, 6 parsel numarasıyla kayıtlı mesken ve eklentisi 3 numaralı depoyu 8 Ekim 2012 tarihinde 10 biner lira geçici teminat bedeliyle satışa çıkaracak.
Editör: TE Bilişim