Yabancı yatırımcılar dört gözle bekliyor

Kaş Bucak Marinası,  deniz tutkunlarıyla 2011 yılında buluşacak.

KAŞ - Kaş ilçesinde Bucak mevkisinde yap-işlet-devret modeliyle Makyol Sirketi tarafından iki yıldır yapımı süren yat limanının 2011 yılında hizmete açılacağı bildirildi.

Makyol İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adnan Çebi, Meis Adası'na yakınlığıyla öne çıkan ve tarih boyunca sahip olduğu denizci kimliğini kaybetmekle karşı karşıya kalan Kaş'ı tekrar bir deniz kenti haline getirmeyi amaçladıklarını bildirdi.
        
Bu marinayla beraber Kaş ve yöresinin Türkiye turizmi için önemli bir konuma geleceğini düşündüklerini vurgulayan Çebi, ''Şu an ülkemizde büyük turizm yatırımı olan şirketler arasındayız. Bu alandaki yatırımlarımızı farklı projelerle devam ettireceğiz. 2011'de hizmete açılması planlanan Kaş marinanın Akdeniz'de seyahat eden yatçıların gözdesi olacağını düşünüyoruz. Kaş'a ekonomik ve kültürel alanlarda katkı sağlamasını beklediğimiz marinayı yabancı yatırımcılar dört gözle bekliyor'' dedi.
        
Makyol Proje Teknik Danışmanı Merih Özcan da, inşaat sektörünün liderlerinden, 44 yıllık geçmişe sahip Makyol İnşaat'ın, turizm sektöründeki faaliyetlerine marina yatırımıyla bir yenisini daha eklediğini belirtti.

İnşaatta olduğu gibi turizmde de Türkiye'nin önde gelen gruplarından biri olmayı hedefleyen Makyol'un, Kaş'ta marina ile Akdeniz çanağında seyreden yatçıları Türkiye'ye çekmeyi hedeflediğini kaydeden Özcan, şöyle konuştu:
        
''Yapımına Nisan ayında başlanan ve 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle üstlenilen Kaş Marina'nın 2011 yılında hizmete açılması planlanıyor. Fethiye'den Kemer'e kadar olan kıyı şeridindeki marina ihtiyacını karşılayacak Kaş Marina'nın yabancı turistleri bölgeye çekmesini bekliyoruz. 450 yat kapasiteli marinanın kara kısmında 150 tekne kapasiteli çekek alanı bulunacak. 7 yüzer iskele ve bir dalgakıranın yer alacağı marina, süper ve mega yatlar da dahil olmak üzere her boyda teknenin yanaşması için elverişli su derinliği ve bağlama imkanlarına sahip olacak. Ayrıca 3 bin metre karelik kapalı alanda marina hizmet binaları, yat kulübü, restoranlar, spor tesisleri, mağazalar ve yatçıların ihtiyaç duyacağı tüm hizmetler yer alacak.''(aa)

 

Editör: TE Bilişim