Karasu Limanı ihalesinde sözleşme imzalama aşamasına gelindi

AK Parti Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Sakarya Karasu Limanı'nın yap-işlet-devret modeliyle ihalesinin yapıldığını hatırlatarak, ihaleyi alan firma ile sözleşme imzalama aşamasına gelindiğini söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, Karasu Limanı Projesi ile ilgili bilgi verdi. Çelik, projenin bin 600 metre uzunluğunda ana ve 125 metre uzunluğunda tali dalga kıranlarının ve geri dönüm sahasının genel bütçe imkanları ile yapıldığını hatırlattı. Çelik, bu çalışmaların, 2011 yılı fiyatlarıyla 41 milyon 541 bin 248 liraya mal olduğunu söyledi.

Yüksek Planlama Kurulu'nun kararı doğrultusunda, limanın en az yılda 1 milyon 500 bin ton genel kargo ve 50 bin TEU konteyner yük kapasitesine sahip, aynı zamanda Ro-Ro gemilerine de hizmet verecek şekilde yapılması amacıyla yap-işlet-devret modeliyle 25 Nisan’da ihalesinin yapıldığını ifade eden Çelik, “Söz konusu ihalede alınan teklifler içerisinde IC İçtaş İnşaat ve Sanayi Tic. A.Ş tarafından sunulan teklif uygun görülerek değerlendirilmiş olup, sözleşme imzalanma aşamasındadır.” dedi.

Limanda tali dalgakıran uzatılması, ana dalgakıran kronman duvarı inşaatı, rıhtımlar ve Ro-Ro kapak atma rampası, geri saha dolgusu ve beton kaplama imalatları, limanın kara ve demiryolu bağlantısı, elektrik, su ve yangın tesisatı, arıtma tesisi, üst yapı tesisleri, işletme ve idari binası, yarı açık ve kapalı depolar, tamir bakım üniteleri, gümrük muhafaza tesisleri gibi işlerin yapılacağını vurgulayan Çelik, şu bilgileri verdi: “Sözleşmeye göre, liman 1 yıl 6 ayda tamamlanacak. İşletme süresi 17 yıl 8 ay olarak belirlendi. Toplam yatırım tutarı ise 73 milyon 114 bin 193 ABD dolarıdır.

Editör: TE Bilişim