"İzmir'de liman sorunu kalmadı"  
      
Nemport Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris, Aliağa'da 70 milyon dolara kurdukları konteyner limanının, İzmir Limanı karşısında bir alternatif olacağını açıkladı.

Heris ailesinin Aliağa Nemrut Koyu'nda 70 milyon dolar yatırımla kurduğu konteyner limanı Nemport, özelleştirme süreci bir türlü tamamlanamayan İzmir Alsancak Limanı'na alternatif olmayı hedefliyor.  

Heris ailesinin Aliağa Nemrut Koyu'nda 70 milyon dolar yatırımla kurduğu konteyner limanı Nemport, özelleştirme süreci bir türlü tamamlanamayan İzmir Alsancak Limanı'na alternatif olmayı hedefliyor. Nemport Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Heris, "İzmir Alsancak Limanı özelleşse de özelleşmese de artık bir alternatif var. Alsancak'tan kaçan gemileri, Ege kıyılarındaki ilk özel konteyner limanı olan Nemport'a çekeceğiz. Hem Alsancak'ın yükünü azaltacağız hem de İzmir'in trafik sorununu çözeceğiz. İzmir'de artık liman sorunu kalmadı" dedi.

Heris, Ocak ayında devreye girecek 150 tonluk yeni vinç ile 3 gemiye aynı anda hizmet verebileceklerini ifade etti.

Nemport'un Eylül ayından bu yana hizmet verdiğini hatırlatan Heris, resmi açılış törenini ise Ocak ayında yapacaklarını söyledi. Şu an limanda 100'er tonluk iki vinç ile hizmet verdiklerini kaydeden Heris, 140 tonluk üçüncü vincin ise gelecek ay hizmete gireceğini dile getirdi.

İNGİLİZLER GELDİ

Heris, "Yeni vincimiz ile dünyadaki en büyük konteyner gemilerine hizmet verebileceğiz. Daha sonra 4. vincimiz de devreye girecek. Böylece aynı anda 4 gemiye birden hizmet sunacağız" diye konuştu.

Ünlü İngiliz deniz taşımacılık şirketi Borchard'ın, Akdeniz ve Kuzey Avrupa'dan gelecek gemilerinin Türkiye'deki liman hizmetlerini karşılayacaklarını da açıklayan Heris, her hafta Borchard'a ait iki geminin yükleme ve boşaltım işlemlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Heris, sözlerini şöyle sürdürdü: "Derinlik probleminden dolayı Alsancak Limanı'na gelemeyen bu büyük gemiler ve hatlar artık rahatlıkla ek seferler yapmaya başlayabilecek. Sanayicimiz de ciddi şekilde rahatlayacak. Hammadde ve ürünler aktarma limanlarında beklemeyecek."

Merkeze 55 kilometre

* İzmir merkeze 55 kilometre uzaklıkta
* Rıhtım uzunluğu 820 metre
* Aynı anda 4 gemi yanaşabiliyor
* 100 dönüm istifleme alanı var
* Derinlik -12 metreden -22 metreye kadar
* Yıllık 300 bin TEU yükleme kapasitesine sahip

Editör: TE Bilişim