"İzmir Limanı'nı işin erbabı aldı, kaybeden taraf yok"

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, İzmir Limanı'nın işin erbabında kaldığına işaret ederek, limanın yeni sahiplerinin işi kötü yapmak gibi bir seçeneklerinin olmadığını söyledi..

Arkas Holding, Alman Peene Tersanesine siparişini verdiği ve konteyner kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyüğü olan Cristina A ve Mario A adlı gemileri teslim aldı. Devir teslim töreninde bir konuşma yapan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Lucien Arkas, "Almanya'yla Türkiye arasındaki ticaret konuşulurken sürekli Almanya'nın Türkiye'ye yaptığı yatırımlardan söz edilir. Biz burada gemi siparişi olarak yaptığımız 500 milyon Euro'luk yatırımla bu geleneği tersine çevirmiş bulunuyoruz" dedi. Gemilerin yapıldığı Alman Peene Tersanesi'nin ait olduğu Hegemann AG şirketi Yönetim Kurulu Üyesi Siegfried Crede ise yaptığı açıklamada Arkas ile devam eden iş ortaklıklarını mükemmel olarak nitelendirerek, "7 yıllık birlikteliğimiz içerisinde Arkas'tan toplam 18 gemi siparişi aldık. Bugün sipariş edilen bu gemilerin 9 ve 10'uncusunu teslim ediyoruz. Bay Arkas'ın bu siparişlerle birlikte yapmış olduğu 500 milyon Euro'luk yatırım hem bizim hem de bölge halkı için çok büyük önem taşıyor" dedi.

LİMANIN SORUNLARI VAR

Törende Türk gazetecilerinin sorularını da yanıtlayan Arkas, İzmir Limanı'nın Çinli Hutchison'a satılmasına değinerek, "Limanı işin erbabı aldı. Bunun hem liman hem de limanın işletmeciliği açısından iyi olacağına inanıyorum" dedi. Kendilerinin limanı alamadıkları için üzüntülü olduklarını ancak fırsatların henüz tükenmediğine işaret eden Arkas şunları söyledi: "İzmir Limanı'nın kendine has bazı sorunlarının olduğunu unutmamak gerekir. Liman şehrin göbeğinde bulunuyor. Yeni yatırımlar öncesi bu ve buna benzer bazı sorunların üstesinden gelinmesi gerekiyor. Ama sonuç olarak İzmir ve İzmirlinin bir kaybı yok. Zira limanı alanın işi kötü yapmak gibi bir seçeneği yok. İşi iyi yapmak zorundalar."

Haber: MAHMUT SANCAK

KAYNAK: SABAH Gazetesi

Editör: TE Bilişim