İZMİR LİMANI YÜKSEK FİYATA SATILIR

İzmir Limanı'nın özelleştirmesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, İzmir Limanı'nın beklenenein üzerinde bir fiyatla satılmasını tahmin ettiklerini söyledi.

Satıcı, uluslararası rekabet Restbet şartlarına uymayan bir yönetim tarzının sergilendiğini, bu yönetim şeklini tasvip etmedikleri için İzmir Limanı'na ilgi gösterdiklerini kaydetti. Limanın satışının açık artırmayla yapılacağını hatırlatan Satıcı, 'En yüksek bedeli ödeyen limanı alır. Ama öncelikle önkoşulları yerine getirmek gerekiyor' dedi.

Liman özelleştirmelerinin iptal edilmesi ile ilgili olarak da Satıcı, 'Özelleştirme ile ilgili iptaller Türkiye'ye zarar verir. Kimse kendi kişisel beklentileri için Türkiye'yi sıkıntıya sokacak davranışlarda bulunmasın. Türkiye'nin özelleştirme sürecini destekliyoruz' diye konuştu.

İzmir Limanı'ndaki konteyner fiyatlarının uluslararası rekabetten uzak olduğunu söyleyen Satıcı, öte yandan monopol ve oligopol olmasına da karşı çıktıklarını belirtti.

Kaynak:Akşam Gazetesi

DenizHaber.Com 

Editör: TE Bilişim