Alsancak Limanı ihalesinin iptali için dava hazırlığı

TÜRK Ulaşım- Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı ve Kamu- Sen İzmir İl Temsilcisi Muhammed Kara, Liman- İş Sendikası ile birlikte, İzmir Alsancak Limanı ihalesinin iptali için dava açmaya hazırlandıklarını söyledi.

Türk Ulaşım- Sen İzmir 1 Nolu Şube ile Liman- İş Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, Alsancak Limanı girişinde toplandı. Okunan basın açıklamasında, 3 Mayıs 2007 tarihinde 1 milyar 275 milyon dolar teklifle işletme hakkı devredilerek özelleştirilen limanın ihalesinin iptali için sendikaların genel merkezlerinin dava açmaya hazırlandığı belirtildi. Türk Ulaşım- Sen 1 Nolu Şube Başkanı ve Kamu- Sen İzmir İl Temsilcisi Muhammed Kara, gerekli belgeleri Ankara'ya gönderdiklerini belirterek, önümüzdeki ay davanın açılmasını beklediklerini kaydetti.

Liman işletmesinde halen 197 memur, kadrolu ve sözleşmeli olarak 552 işçi olmak üzere toplam 749 personelin çalıştığını belirten Kara, limanın özelleştirilmesinin gündeme geldiği tarihten bu yana limana tek çivi çakılmadığını ileri sürdü. Arızalanan makinaların çürümeye terk edildiğini, çalışma koşulları kapsamında da sakatlık ve ölümlere karşın hiçbir tedbir alma gereği duyulmadığını ileri süren Kara, TCDD İzmir Liman gelirlerinin en asgari seviyede gerçekleştirilebilmei ve zarar ettirilebilmesine çalışıldığını iddia etti. Buna rağmen 2006 yılı içinde 70 milyon dolar kar elde edildiğine dikkat çeken Kara, şöyle devam etti:

“Limanın gelir amacı ile çalıştırılması halinde hükümet ve iş aleminin yerlerinden zıplamasına vesile olan parayı birkaç yılda kazanması işten bile değil. Sayın Maliye Bakanı’nın herşeye rağmen 150 yıldan bu yana ayakta duran dev bir kurum için ‘TCDD’nin kendine hayrı yok’ demesini manidar buluyoruz. Kendisini bu kurumda yıllardan bu yana şerefle çalışan tüm kamu çalışanları adına kınıyorum.”

Kaynak: Hürriyet/Arzu ÇETİK/İZMİR, (DHA)

Editör: TE Bilişim