İZMİR LİMAN İHALESİ İÇİN GÜÇBİRLİĞİ

İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi ihalesine katılmak üzere kentteki işadamları güçbirliğine gitti. Alsancak Liman İşletmeleri A.Ş. adı altında birleşen 80’den fazla işadamı, ihaleyi kazanmaları durumunda limanı baştan aşağıya yenilemeyi planlıyor.
İzmir Limanı’nın özelleştirilmesi ihalesi’ne katılmak üzere kentteki işadamları güç birliğine gitti. Arkas Grubu’nun kuruluşuna öncülük ettiği ve yüzde 25 hisseyle ortak olduğu Alsancak Liman İşletmeleri A.Ş.’ye ortaklık süreci de devam ediyor.

Kasım ayında açılması beklenen liman ihalesine katılmaya hazırlanın şirketin yönetim kurulu başkanlığına Şinasi Ertan getirildi.

Ertan, şirketin İzmir’deki en büyük girişimlerden biri olduğunu belirterek, “Ege’nin incisi sayılan İzmir Limanı’nın önümüzdeki aylar içinde 36 yıllık işletme hakkının ihalesine girebilmek için bu şirketi kurduk. İzmir Limanı’nın İzmirliler tarafından yönetilmesinin bölgeye büyük değer katacağını düşünerek böyle bir teşebbüse girdik. İzmir Limanı’nın yüzde 40’ından fazlasını kullanan Arkas firmasının da içimizde olması bize güç verdi” dedi.



‘YATIRIM KONUSUNDA İDDİALIYIZ’
Ertan, İzmir Limanı’nda yaşanacak değişimin kapasiteyi artıracağını ve kentin ticaret hacminin büyüyeceğini belirterek şöyle konuştu;

“Şanslıyız ki, içimizde Arkas gibi bir firma var ve limanla ilgili bütün datalara sahip. Sadece Arkas’tan alınan verilerle olmaz tabii ama, ihale şartnamesi çıktıktan sonra fizibilite yaptıracağız. 250 milyon dolarlık bir öz sermaye var, bunun yanında bir bu kadar kredi çekebiliriz. Şartname yatırımı şart koşuyor. Limanın vinçleri, araç gereçleri eskidi. Limanın kapasitesini büyütmek lazım. Yatırım Betasus yapma konusunda iddialıyız.”

Ertan, liman için kurulan şirkete ortak olan işadamlarının Tepekule adlı yeni bir şirket daha kuracağını ve bununla da başta Efes Oteli ihalesi olmak üzere kentle ilgili birçok yatırıma imza atacağını da dile getirdi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim