Liman’da 2. uzatma 

İzmir Alsancak Limanı’nın özelleştirme süreci nisan ayına kadar uzayacak görünüyor.

İzmir Alsancak Liman’ının özelleştirme ihalesini kazanan Global Hutchison- EİB Limaş konsorsiyumu üyeleri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile biraraya gelmesi bekleniyor. Süre uzatımı isteyen konsorsiyum üyeleri, Bakan Yıldırım’dan 25 Aralık’ta dolacak 45 günlük ek sürenin 2010 yılı Nisan ayına kadar uzatılmasını isteyecek.

Deutsche Bank’ın ihaleden çekilmesi üzerine, yeni ortak arayışına giren konsorsiyum üyelerinin söz konusu süre uzatımı talebi için yetkili olan tek kuruluş olan Özelleştirme Yüksek Kurulu’ndan onay alması gerekiyor.

Destek istiyor

Onay için kurul üyesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’dan destek isteyecek olan konsorsiyum üyelerinin, önümüzdeki hafta Bakan Yıldırım’la görüşmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren EİB Limaş Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Üntülürk, Bakan Yıldırım ile yapacakları görüşmeye Hutchison Whompoa’nın üst düzey yöneticilerinin ve Global Yatırım’ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kutman’ın da katılacağını belirterek, “2010 yılı nisan ayına kadar süre uzatımı isteyeceğiz. Talebimiz kabul edildiği takdirde, şu an yaşadığımız sıkıntıları aşacağımızı ve limanı devralmanın mümkün olacağını öngörüyoruz” dedi.

Bu onayın önemli bir dönemeç olduğuna dikkat çeken Ünlütürk, konsorsiyumun limanı devralamaması durumunda ihalenin yenilenmesinin kaçınılmaz olduğunu ve sürecin en az 3 yıl daha uzayacağını kaydetti.
 

Editör: TE Bilişim