Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alınan İnebolu Limanı'nda sondaj çalışmalarına başlandı.

Çalışmalar sonucu hazırlanan rapora göre yeni bir imar planı yapılacak. Özelleştirilmesine karar verilen İnebolu Limanı'nda sondaj çalışmalarına başlandı.İnebolu Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, özel bir şirket tarafından sürdürülen sondaj çalışmasının sonunda rapor hazırlanacağını söyledi. Özelleştirme kapsamındaki İnebolu Limanı için yeni bir imar planı hazırlanacağını belirten Görgülüarslan, "Limanın genişletilmesine yönelik araştırma, inceleme, değerlendirme çalışmaları için karada ve denizde sondaj ile jeofizik çalışmalar yapılıyor" dedi.

Bu arada bu yılın ocak ayında İnebolu Limanı Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirme kapsamına alınmıştı. Karar Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmişti: İşte ÖYK'nın kararı: Resmi Gazete'de yayımlanan ÖYK kararına göre, Kastamonu-İnebolu'da bulunan ve İnebolu Liman Sahası'nda kalan, mülkiyeti Maliye Hazinesine ait 19 adet parselde toplam 53 bin 521,10 metrekarelik alan, mülkiyeti Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğüne ait 160 metrekarelik alan ve devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan 69 bin 161 metrekarelik dolgu alanı ile yaklaşık 261 bin 540 metrekarelik deniz yüzeyi olmak üzere toplam 384 bin 382,10 metrekarelik liman ve tersane alanının özelleştirme kapsamına alındığı bildirildi.

. İşletme hakkının verilmesi yöntemi ile gerçekleştirilecek özelleştirme işleminin 31 Aralık 2016'ya kadar tamamlanması kararlaştırıldı.

Editör: TE Bilişim