Senegal hükümeti, denizcilik alanındaki yöneticilerin kıtlığına karşı savaşmak için Dakar'da bir Denizcilik Akademisi kurmayı vaat ediyor.

Uluslararası Denizcilik Pilotları Birliği (Impa), bu alandaki yöneticilerin kıtlığı konusunda endişe duyuyor.

 23 Nisan'da 24. Impa Kongresi'ni Dakar'da Kral Fahd Place'da açan Senegal Balıkçılık ve Denizcilik Bakanı Oumar Gueye, Denizcilik Akademisi kuracaklarını açıkladı.

Oumar Gueye'a göre, bu altyapı kılavuz kaptanların da eğitilmesine yardımcı olacak, aynı zamanda denizcilik alanındaki üst düzey yöneticileri yetiştirecek.

Bakan, "Bu, finansmanı zaten tamamlanmış ve gün ışığını çok yakında görecek önemli bir projedir" dedi.

Açılıştan bir gün önce yapılan bir basın toplantısında ise, IMPA, kılavuz kaptan kıtlığı konusunda alarm verdi. Bir örnek olarak, Dakar Özerk Limanı sadece 14 pilot var. Yarışmanın seçici doğasından kaynaklanan bir durum.

Buna karşılık, Dakar Denizcilik Akademisi'nin ötesinde hükümet, Polonya ile ortaklaşa Ulusal Denizcilik Eğitim Okulu'nun yeniden inşasını da planlıyor. Dakar Limanı Genel Müdürü Aboubacar Sadikh Bèye, "Kılavuz kaptanlık çok iyi bilinen bir meslek değil, fakat lojistik zincirinin tam kalbinde yer alıyor." dedi.

Buna ek olarak, Oumar Gueyei  Çok Fonksiyonlu Liman yapısını hatırlattı. "Bu yeni sistem, Ziguinchor, Kaolack ve Saint-Louis limanının iç limanlarının gelişmesine eşlik etmek ve tamamlamak zorunda olacak. Bu, Senegal'de keşfedilen büyük miktarda petrol ve doğalgaz ihracatının artmasıyla trafikte artışa yol açacak. 

Bakan'a göre, bu dernek derin bir yansıtma için fırlatma rampası ve yeni gemilerin alımı göz önünde bulundurularak sürekli kapasite geliştirme soruşturması olmalıdır. “IMPA'yı, dünyanın modern limanlarının çeşitli yaklaşım koşullarından, kullanılan lojistik ve gemilerin geçerliliğinden ve örnek olaylardan yararlanarak, bir deneyim ve eğitim ağı geliştirmeye teşvik ediyorum. Kılavuz kaptanların performansı, " diyor Guèye.

Editör: TE Bilişim