ASYAPORT'a yanaşan ilk gemi olan MSC Tokyo şu sıralarda manevrasını tamamlayıp rıhtıma yanaştı. 

İlk geminin yanaşması münasebetiyle düzenlenen törene, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kapt. Dr. Özkan Poyraz da katılıyor.

Gelişmeleri duyurmaya devam edeceğiz.

Resmi açılış 29 Ekim'de

Şu sıralarda  MSC Tokyo gemisinin yanaşmasıyla açılacak olan Asyaport'un resmi açılışı 29 Ekim'de yapılacak.

300 bin metrekarelik alanda kurulu liman tam kapasiteyle çalıştığında yılda 2.5 milyon teu elleçleme yapılacak.

Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ilk 10 limanından biri olan Asyaport’a ilk gemi bugün yanaşacak, ancak resmi açılış 29 Ekim’de yapılacak. North-West Continent (NWC) hattında hizmet veren MSC TOKYO konteyner gemisi de Asyaport’a yanaşan ilk gemi olacak. Diğer bir ifadeyle, bu limanı hayata geçirenler, aynı zamanda en büyük müşterisi konumundalar.

Trakya üzerinden tüm Türkiye’ye ve komşu ülkelere bu liman önemli hizmetler verecek. Tekirdağ-Barbaros’ta 300 bin metrekarelik alanda kurulu Asyaport tam kapasiteyle çalıştığında yılda 2.5 milyon konteyner hareketine ulaşması bekleniyor. 20 metre derinliğe kadar toplam 2000 metre rıhtımıyla birlikte dünya ölçeğinde bir liman olan Asyaport, mevcut ve önümüzdeki 10 yılda inşa edilecek en büyük konteyner gemilerini elleçleyebilecek.

Limanda 11 adet, 24 yan sıraya kadar hizmet verebilecek kapasitede rıhtım vinci (Ship-to-shore Gantry Crane) ile 33 adet lastik tekerlekli saha vinci (Rubber Tyre Gantry Crane) bulunuyor. Asyaport, aynı zamanda bu kapasitesiyle İstanbul’un da yükünü hafifletirken müşterilerine de daha fazla esneklik ve liman kapsama alanı verecek. Yeşil konteyner limanı olarak tasarlanan Asyaport’ta karbon salımını düşürmek için solar paneller, LNG motorlu taşıyıcılar gibi farklı teknolojiler kullanıldı.

Asyaport'a ilk gelen gemi  MSC Tokyo, Bülent Temur'un firması Global Denizcilik tarafından, kısmen imal ve monte edilen Sumitomo Usturmaça üzerine yanaştı.

Türkiye, Asyaport ile sadece bir liman değil, iyi bir de denizci ortak kazanmış oluyor. 1970’te deniz taşımacılığına adım atan MSC, yaklaşık 55 bin çalışanıyla bugün dünyanın en büyük konteyner taşıyıcıları arasında yer alıyor.

Türkiye’ye MSC Gemi Acenteliği AŞ ile 1995 yılında adım atan şirket, kruvaziyer gemi turlarıyla turizm, konteyner taşımacılığı, Asyaport ve Medlog Lojistik yatırımları ile diğer alanlarda büyümeye devam ediyor.

Editör: TE Bilişim