ÖZELLEŞTİRMENİN ARDINDAN GEREKLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

LİMAŞ'ın, Alsancak Limanı'nda payına düşen 140 milyonu toplama çağrısına birçok şirketten olumlu görüş geldi

İzmir Alsancak Limanı özelleştirmesini Global Yatırım ve Hutchison'la verdiği 1 milyar 275 milyon dolarlık teklifle kazanan Ege İhracatçı Birlikleri LİMAŞ, sermaye toplama konusunda çalışmalarını yoğunlaştırdı. Özelleştirme bedelini peşin olarak ödemeyi kararlaştıran konsorsiyumda yüzde 11 hisseye sahip olan Ege İhracatçı Birlikleri Liman Hizmetleri A.Ş. (LİMAŞ) temsilcileri, paylarına düşen 140 milyon doları toplama konusunda çağrıda bulundukları ihracatçılardan büyük destek görüyor.

3 kurum tamam

Limanın özelleştirme sürecinde Arkas Holding öncülüğünde ihaleye katılan Alsancak Ortak Girişim Grubu ile birlikte hareket eden işadamı İlhan Gürel, Ege Tütün ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahmut Özgener ile Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Jak Eskinazi'nin de LİMAŞ'ın çağrısına olumlu cevap veren isimler arasında yer aldığı öğrenildi.

Ben değil biz

"İhale sonuçlandı. Arkadaşlara sadece ben değil, 40 bin ihracatçı destek oluyor" diyen Eskinazi, "EİB LİMAŞ'tan sadece ben değil, tüm ihracatçılar hisse alacak" dedi. EİB LİMAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Servet Eröcal da, EİB LİMAŞ olarak ay sonunda geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını belirterek, "Şu aşamada çalışmalarımızda herhangi bir sorun yok. Herşey iyi gidiyor, gelinen aşama çok olumlu. EİB LİMAŞ olarak en uygununu, en doğrusunu gerçekleştireceğiz. Konu ile ilgili net açıklama ise ay sonundaki toplantıda yapılacak" dedi.

Ödeme peşin olacak

1 milyar 275 milyon dolar bedelle Hutschison-Global-EİB LİMAŞ konsorsiyumu tarafından işletme hakkı alınan Alsancak Limanı'nda ödemenin peşin olacağını belirten EİB Limaş Yönetim Kurulu Başkanı Servet Eröcal, EİB LİMAŞ'ın ihracatçının yüzde 11'lik payına denk gelen 140 milyon doların 42 milyon dolarını özkaynaklardan, kalan bölümünü de finans kurumlarından karşılayacaklarını bilgisini verdi. Öte yandan konsorsiyuma ihale sonrasında dahil olan Deustche Bank'ın da limanı işletecek şirkette yüzde 20 civarında pay alması bekleniyor

Kaynak: Yeni Asır Gazetesi/NİHAT DELİBAŞI (HABER MERKEZİ)

Editör: TE Bilişim