Mersinhaber.com haber sitesinin haberine göre, S. Korea,seaports,container,handlingMersin Liman’ında ihracatçılar büyük zorluklar çekmeye devam ediyor.  Binbir zorluklarla ürünlerini yurt dışına göndermeye çalışan firmalara bir darbe de Mersin Liman’ından geliyor. 
 
Başta İstanbul, İzmir ve İskenderun gibi bir çok limanda ihracat konteynerleri araçlarla limana alınıp direk yere indirilirken, Mersin Liman’ında ise konteynerler birçok işleme tabii tutulup saatlerce araç üzerinde bekletiliyor.
 
Durum böyle olunca, ihracatçı firmalar konteynerlerini limana alacak araç bulamıyor ve birçok yük gemiden iptal edilerek yurt dışına gönderiminde gecikmeler yaşanıyor.
 
Bir anlamda ihracata darbe vuran bu işlemler son aylarda etkisini daha da arttırdı.
 
Görüşlerini aldığımız lojistik firmaları, limana sabah saatlerinde alınan ihracat konteynerinin akşam 17.00’den önce yere indirilemediğini belirterek, “artık ihracat konteynerlerini limana almıyoruz. Çünkü bir aracın sabahtan akşama kadar limanda yattığı bir ortamda, şoför maaşları, mazot gideri vb maliyetleri karşılayamıyoruz. Bu sorun çözülene kadar da ihracat konteynerlerini limana almayacağız”, diye görüş bildirdiler.
 
İhracatçı firmalar ürünlerinin yüklendiği konteynerlerin gemiden iptal edilmesinden dolayı kara kara düşünüyorlar.
 
Bir lojistik firması yetkilisi de şu açıklamada bulundu; “İstanbul limanında ihracat konteyneri 25-30 dakikada indiriliyor. İzmir Limanında 10-15 dakikada indiriliyor. İskenderun Limanında 10 dakikada indiriliyor. Mersin Limanında ise 8  saatte indiriliyor. Burada demek ki bir sıkıntı var.
 
Mersin Liman’ı neden bu tür ekstra işlemler istiyor? Bu soruna acilen çözüm bulunması gerekiyor. Aksi halde ihracatçı firmaları daha büyük zorluklar bekliyor olacak. Çünkü konteynerleri limana alacak araç bulamayacaklar.
Editör: TE Bilişim