HOPAPORT’UN ÇEVREYE DUYARLI YAKLAŞIMI

Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş. (HOPAPORT) çevreye duyarlı yaklaşımları ve çalışmaları aralıksız olarak devam ediyor.

HOPAPORT Genel Müdürü Özer “Biz Türkiye’nin en yeşil, en çevreci limanı olma iddiamızı er-geç hayata geçireceğiz” dedi.

HOPAPORT kendi bünyesinde iş potansiyelini mevcudun üzerine çıkartma anlamında yaptığı çalışmalara ara vermeden devam ederken, bu potansiyelin artmasına paralel çevreye karşı verebileceği zararlarında şimdiden en asgari düzeye indirilmesi noktasındaki çalışmaları aralıksız devam ediyor.
 Bu kapsamda HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopada çalışmalarına devam eden Kadın derneği olan KADER ile dernek merkezinde bir araya geldi. KADER tarafından organize edilen ve toplantıya davet edilen Özer’in yanı sıra HOPAPORT Çevre danışmanlık hizmetleri veren Yeşil-Çev mühendislik çevre mühendislerinden Sezgin Karabacak ve Göksel Demir’de toplantıya katılarak alınan ve bundan sonra alınacak tedbirlerle ilgili toplantıya katılan bayanlara bilgiler verdiler. Toplantıya Hopa Sanayici İşadamları HOSİAD Başkanı Sinan Altunsoy’da katıldı.

Toplantıda genel bir değerlendirmede bulunan HOPAPORT Genel Müdürü Meriç Burçin Özer, Hopa limanı olarak geçmiş yıllarda yaşanan bazı sıkıntıların kendisinin göreve başlaması ile kendisine aktarıldığını, hemen nelerin yapılabileceği noktasında çalışmalara başladıklarını ifade ederek “İlk etapta bu konuda konusunda uzman Çevre mühendisleri bağrında barındıran Yeşil-Çev mühendislik ile anlaştık. Neleri yapabilirizi araştırmaya başladık. Rahatsızlığın ana kaynağı Kömür boşaltma işlemi aşamasında yaşanan toz idi. Bizler bu aşamada tozun yerle temas etmesini engelleyecek yöntemleri geliştirme adına  teknik çalışmalarımız devam etmektedir.. Ve son olarak Hopa limanını çevreleyen duvar kenarlarında toz toplayan ıhlamur, sedir ve buna benzer havadaki tozları toplama özelliğine sahip ağaçları dikme projemizi hayata geçireceğiz. Bizler ilçemizdeki her konuya duyarlı davranmaya çalışıyoruz. Sosyal faaliyetlere destek vermeye çalışıyoruz. Bu konuda da duyarsız kalmamız bizden beklenemez. Sizleri dinlemek sorunlarınıza sahip çıkmanız, duyarlılığınız sevindiricidir. Bizim bir iddiamız var. HOPAPORT “Türkiye’nin en yeşil, en çevreci limanı HOPAPORT olmalıdır” iddiası bu. İşte sizlerin duyarlılıkları bizim bu hedefi daha da yakınlaştırmamıza neden olacaktır. Duyarlılığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıya katılan bayanlarda Hopa Limanının ilçe ekonomisine katkısını bildiklerini ifade ederek kendileri tarafından dile getirilen sorunlara karşı gösterdiği duyarlılık için genel müdür Özer’e teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim