HOPAPORT'TA GÜVENLİKÇİLERİN EĞİTİMİ DEVAM EDİYOR

Hayati Akbaş-HOPA-Ülkemizin önemli Limanları arasında yerini alan ve Karadeniz’in Kuzeydoğu ucundaki son limanı olan ve işletmeciliğini Park Denizcilik ve Hopa Liman İşletmeleri A.Ş.’nin yaptığı HOPAPORT’ta liman güvenliğinden sorumlu Özel Güvenlik Görevlileri, ISPS KODU kapsamında 2014 yılı 1’nci ( birinci ) dönem eğitime tabi tutuldu.

HOPAPORT Güvenlikçileri ISPS Kodlu yeni bir eğitimden geçtiler. HOPAPORT Konferans salonunda gerçekleştirilen ve Hopa Limanı Güvenlik Müdürü Olgun Çıtlsk  tarafından verilen eğitim’e tüm güvenlik personeli eksiksiz olarak katıldı. 

HOPAPORT bünyesinde 3 ayda bir yapılan ve yeni yılın ilk eğitimi,  HOPAPORT sorumluluk bölgesinde meydana gelebilecek olumsuz gelişmelere karşı Liman güvenliğinin en üst seviyeye çıkarılması personelin hareket kabiliyetinin artırılması iç ve dış tehditlere karşı hazırlıklı olunması ve personelin 5188 sayılı kanun kapsamında görev ve yetkileri gözden geçirildi. 

Eğitim süresince Hopa Liman sahası giriş ve çıkışlarında ve Liman sahası içinde meydana gelebilecek Eğitim süresince sorumlu güvenlikçilerin personelin eksik ve noksanları da tespit edilerek bu eksikliklerin de tamamlanması konusu da gözden geçirildi. 

Ayrıca İş güvenliği uzmanı ve İş Sağlığı konusunda görevli uzmanlarca da eğitim verildi.

 

Editör: TE Bilişim