HOPA LİMANI, KARADENİZ’İN DÜNYAYA AÇILAN KAPISIDIR.

1997 yılında özelleştirilen Hopa Limanı’nı işleten Park Denizcilik; yükleme, boşaltma, terminal, depolama, kılavuzluk, kurtarma ve likit dolum tesisleri işletmeciliği ile ülke ekonomisine katkı da bulunmaya devam ediyor.

HOPA-Hopa Limanı bulunduğu coğrafi konumu ile Karadenizin dünyaya açılan kapısı olarak değerlendiriliyor. Özelleştirme tarihi itibarı ile 2.000 m2 olan kapalı ambar sahasını 18.120 m2’ye, 54.000 m2 olan açık ambar sahasını 72.622 m2’ye çıkartan Park Denizcilik, ilave olarak yüksek kapasiteli forklift, vinç, kantar, hizmet aracı ve makineleri ile yeni yatırımlar da yaptı. Bu yatırımlar hizmet gereklerine göre her geçen gün artarak devam ediyor.

Hopa Limanı, 1997 yılından günümüze kadarki süreçte binlerce gemiye hizmet sundu ve limanda milyonlarca ton yükleme ve boşaltma hizmeti gerçekleştirildi. Ayrıca yapılan ilave yatırımlarla boşaltma kapasitesi saatte 300 tona çıkartılan likit dolum tesisleri ile bu kapasitesi ile tüm BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerine dağıtım yapabilecek seviyeye ulaştı..

Park Denizcilik, Orta Asya Cumhuriyetleri’nden dünyanın her tarafına sevk edilen pamuğun Hopa limanına gelmesini kolaylaştıracak imkânları da sağladı. Yaptığı yatırımlar ile gerek iç piyasaya gerek alıcı firmaların göstermiş oldukları diğer ülkelere sevkini yapacak imkânları sunmaya devam ediyor

Bu alanda halen devam eden yatırımlarla Hopa Limanı, Doğu Karadeniz’e ekonomik yönden büyük katkı sağlamakta ve bölgenin dünyaya açılan kapısı olma özelliğini taşımaktadır.

Haber/Fotoğraflar: Hayati Akbaş 

DenizHaber Hopa

Editör: TE Bilişim