Hamburg Limanı şehir oluyor

Ticaret ve ulaştırma metropolü olarak 90'dan fazla konsolosluğun bulunduğu Hamburg, dünyanın en büyük yedinci limanına sahip şehri. Avrupa'nın en büyük konteyner limanı olan Hamburg Limanının çok modern bir ticaret ve sanayi semti oluşturulması için çalışılıyor. Bunun için oturma ve sosyal yaşam alanları inşa ediliyor. Hafen City olarak adlandırılan bölgede konser salonu, bilim merkezi ve alışveriş merkezleri de yapılıyor.

Dünyanın en büyük yedinci Avrupa'nın ise ikinci büyük Limanı olan Hamburg Limanı 2015 yılına kadar kapasitesini iki katına çıkaracak. Çalışmaların yoğun şekilde sürdüğü limanda 3 bin kişi çalışacak ve 500 milyon dolarlık yatırım yapılacak. 500 milyon dolar Elbe'deki bin metrelik ek iskele yatırımı ve terminallerin büyütülmesi için harcanacak. Çalışmalar tamamlandığında limanın operasyon kapasitesi 18.1 milyon konteynere çıkacak.

Hamburg Limanı, sadece Almanya için değil aynı zamanda Kıta Avrupa'sı için stratejik öneme sahip bir ticaret şehri. Hamburg, Avrupa Kıtası ile denizaşırı ülkeler arasında bir köprü konumunda olması, üretim ve tüketim merkezlerini buluşturması, kuzey-güney ve doğu-batı ticaret yolları üzerinde bulunması gibi ülke ekonomisi için birçok hayati unsur dolayısı ile Almanya'nın lojistik üssü haline geldi. Tasıma, dağıtım, depolama ve elleçleme konularında ileri düzeyde liman hizmetleri kalitesinin yanı sıra Hamburg, güçlü demiryolu, karayolu ve havayolu bağlantılarına sahip.

Hamburg, coğrafi bakımdan Elbe Nehri üzerinde denizden 1 20 km içeride ve buna rağmen dünyanın en büyük konteyner gemilerinin giriş yapabildiği bir liman. Liman, 48 km rıhtım uzunluğunda olup 310 demirleme yeri toplam 200 konteyner köprüsü ve çok fonksiyonlu vince sahip. Özel sektör ve kamu, limanın modernizasyonu, gelecekteki ihtiyaçların karşılanması ve hizmetlerin geliştirilmesi amacıyla sürekli yatırım yapıyor. Hamburg Limanında her yıl ortalama 40 milyon tondan daha fazla miktarda dökme kargo; petrol türevleri, kömür, maden cevheri, tahıl, tohum, yağ, hayvan yemi, gübre ve diğerleri elleçleniyor. Dökme yük ürünlerine yapılmış olan yatırımların büyüklüğü, çok büyük gemilerin dahi hızlı yüklenip boşaltılabilmesini sağladığından ve depolama olanakları da hayli geniş bulunduğundan, limanın rekabet avantajı son derece gelişmiş. Hamburg şehrindeki bütün terminaller, okyanus ötesi veya iç sulardaki nehiryolu taşımacılığı, demiryolu ve karayolu taşımacılığı arasında aktarmalara yönelik intermodal elleçleme özelliklerine sahip. Avusturya, İsviçre, İskandinavya, Merkez ve Doğu Avrupa'da bulunan birçok ülke için Hamburg, transit liman özelliğine sahip. Toplam konteyner döngüsünün yüzde 44'ü Kuzey ve Güneydoğu Asya ile yapılan ticarete dayanıyor. Japonya, Hong Kong, Singapur, Tayvan, Kore ve Çin, Hamburg Limanının en önemli ticaret ortaklarından. Baltık ülkeleri ile olan konteyner trafiği yüzde 18 seviyesine kadar çıkıyor.

Demiryolu Taşımacılığı

Hamburg limanı, geçmişten bu yana güçlü demiryolu bağlantılarından dolayı "demiryolu limanı" olarak da adlandırılıyor. Beş uzun mesafeli ve iki bölgesel demiryolu hattının bulunduğu Hamburg limanı, haftada 200 uluslararası ve 250'nin üzerinde ulusal blok tren hizmeti ile Almanya ve orta Avrupa'daki ekonomik merkezlerle büyük bir eşya hareketi sağlıyor. Uzun mesafeli ihracat yükleri limana büyük oranda demiryolu ile geliyor, ithalatta ise yine limandan demiryolu taşımacılığı ile yapılıyor.

Deniz ve Nehiryolu Taşımacılığı

Hamburg Limanı'nda su yolu bağlantıları iki farklı şekilde yapılıyor. Bunlardan birincisi, büyük ölçekli taşımaların yapıldığı ve ihracat-ithalat sevkıyatlarını kapsayan deniz taşımacılığı. Diğeri ise nehiryolu taşımacılığı. İç su yolu taşımacılığı nehrin özelliklerine, derinliğine ve geçtiği ülke sayısına bağlı olarak önem taşıyor. Bütün bu özellikler nehir gemilerinin boyut ve kapasitelerine de yansıyor. Böylelikle nehir gemileri çalışabiliyor.

Karayolu Taşımacılığı

Hamburg Limanı ve karayolu ağı, kent trafik yönetim sistemlerindeki planlamalar, hem liman hem de is merkezi olarak şehir açısından çok önem taşıdığından, gelecekte de yük ve ticari trafik akısının sorunsuz sağlanabileceği şekilde tasarlanmış. Aynı zamanda ticari trafiğin şehir içinde düzenli ve çevre ile dost olarak akışının sağlanabileceği projeler gündeme taşınıyor.

Havayolu Taşımacılığı

Hamburg Havalimanı, Almanya'nın en büyük ticari potansiyele sahip havalimanlarından bir tanesi. Düzenli uçuşlarla Avrupa'nın tüm merkezlerine, İskandinavya ve Baltık Ülkelerine taşımalar yapılıyor.. Hamburg Havalimanı için büyük ölçekte yatırım harcamaları yapılarak, Kuzey Almanya'nın havayolu merkezi olması için yoğun çaba sarf ediliyor. Havalimanının şehre yakınlığının 9 km. olması büyük avantaj getiriyor. Yeni Yük Merkezi 27.500 metrekare kapalı bir alana ve 55 yükleme noktasına sahiptir. ELVVIS adı verilen bir sistemle, her türlü elektronik tarama ve e-depo yönetimi gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Transmedya

(DenizHaber.Com tarafından elektronik ortama aktarılmıştır)

 

Editör: TE Bilişim