Hacı adayları, Trabzon Limanı'nda mahsur kaldı 
 
RUSYA'nın çeşitli bölgelerinden Suudi Arabistan'a gitmek için Trabzon'a gelen Çeçen, Rus, Tatar ve İnguş hacı adayları, kendilerini götürecek otobüslerin Rusya'dan çıkışına izin verilmemesi üzerine Trabzon Limanı'nda mahsur kaldı. Hacı adaylarına oda tahsis eden Trabzon Liman İşletmesi günde 3 öğün de yemek vermeye başladı.

Sochi'den önceki gün feribotla Trabzon Limanı'na gelen 200 kadar Çeçen, Rus, Tatar ve İnguş hacılar, başka feribota yüklenen ve kendilerini kutsal topraklara taşıyacak otobüsleri beklemeye başladı. Fakat Rusya'nın Sochi Gümrüğü'nde yapılan inceleme sonucunda otobüslere, eski ve bakımsız oldukları gerekçesiyle çıkış izni verilmemesi üzerine hacı adayları Trabzon Limanı'nda mahsur kaldı. Trabzon Liman İşletmesi, çaresiz durumdaki hacı adaylarına sahip çıkarak kalacak yer tahsis etti ve günde 3 öğün yemek vermeye başladı. Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş, geçen yıl da benzer olay ile karşılaştıklarını belirterek, “Hacı adayları Sochi Gümrüğü'ndeki sorunlar nedeniyle mağdur durumda. Kızılay'dan temin ettiğimiz yatak ve battaniyeler ile üç öğün yemek veriyoruz. Eğer sorun çözülmezse hacı adayları dönmek zorunda kalabilir. Problemin neden kaynaklandığını bilmiyoruz. Hacı adayları sorunları çözülene kadar bizim misafirimiz olacak” dedi.

Geçen yılki hac mevsiminde de benzer durum meydana gelirken Çeçen hacılar Rus gümrüğünün Noel tatili nedeniyle çalışmaması üzerine 15 gün Trabzon Limanı'nda mahsur kalmıştı.(dha)
 

Editör: TE Bilişim