HENÜZ TAMAMLANMADAN BÜYÜK BİR GÖSTERİŞLE AÇILAN GÜZELBAHÇE BALIKÇI LİMANININ BUGÜNKÜ HALİ

İnşasına 2013 yılında başlanan ve henüz bitirilmemiş durumdayken şaşalı bir gösteriyle açılışı yapılan İzmir'in en büyük balıkçı limanının bugünkü görüntüsü şaşırtıyor.
Faaliyete 2015 Ekim ayında geçen Güzelbahçe Balıkçı Limanının açılış törenine dönemin AK Parti İzmir milletvekili adayı Binali Yıldırım, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Kutbettin Arzu, İzmir Valisi Mustafa Toprak, AK Parti genel başkan yardımcısı Nükhet Hotar, AK Parti milletvekilleri ve milletvekilleri adayları yanı sıra Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve Ege Bölgesi Gırgır Balıkçıları Derneği Başkanı Mehmet Aksoy katılmıştı.

Açılış törenine katılan Binali Yıldırım konuşmasını " İzmir hayallerini birer birer gerçekleştirecek. Hep birlikte marka şehir İzmir'i inşa edeceğiz" sözleriyle bitirmişti.
Toplam 30 bin metre karelik alana sahip olan 250 tekne kapasiteli balıkçı limanı 25 milyon liraya mal olmuştu. Açılışından sonra bin kişiye iş kapısı olacağı düşünülen balıkçı limanın bugünkü görüntüleri, denizciliğe verdiğimiz değere ilişkin bir çok gerçeği gözler önüne seriyor.

Ş.Ünal BENLİALPER / KAPTAN HABER / İZMİR
Editör: TE Bilişim