Güllük limanı TAŞINIYOR

Muğla'nın Milas llçesi'ne bağlı Güllük Beldesi'nde bulunan Güllük ihracat limanı taşınıyor.
Manastır mevkiine yapılacak olan yeni limanın temeli dün Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından atıldı.

Güllük Belediye Başkanı Mehmet Yavuz Demir belde içinde bulunan ihracat limanının taşınmasının ardından Güllük'ün turizm bölgesi olarak adından daha iyi söz ettireceğini söyledi.

Belde içindeki limana göre daha büyük ve daha işlevsel olarak planlanan Manastır mevkiinde yapılacak olan yeni ihracat limanı 340 metre uzunluğunda 28 metre genişliğinde olacak. Limana aynı anda 4'ü büyük ikisi küçük gemi olmak üzere toplam 6 gemi yanaşabilecek.

Yeni yapılacak olan yükleme limanı Yap-İşle t-Devret modeli İle 7 ayda tamamlanacak liman inşaatı, Aryapı İnşaat San. A.Ş., Gülport Liman Hizmetleri A.Ş ve Çakıroğlu Sinop Liman işletmesi üçlüsünden oluşan konsorsiyum tarafından yapılacak.

TAŞINMASI GEREKLİ

İhracat limanının belde dışına Bahsegel taşınması için yıllarca mücadele verdiklerini belirten Güllük Belediye Başkam Mehmet Yavuz Demir, "Güllük Beldesi içinde bulunan ihracat limanı yıllarca beldemizi olumsuz yönde etkiledi. Göreve geldiğim ilk günden bu yana limanın belde dışına taşınması için çalışmalarda bulundum şimdi yaptığımız bu çalışmaların meyvesini topluyoruz. Proje geçtiğimiz yıl DLH tarafından onaylandı." dedi.   

AKŞAM AKDENİZ/ Kazım TOKUÇ / MUĞLA

Editör: TE Bilişim