Gübretaş’tan dev liman! 

Körfez Yarımca’da faaliyet gösteren Gübretaş T.A.Ş., 48.866 metre karelik bir alanı doldurarak buraya 550 metre uzunluğunda bir liman yapacak. Liman yapılması amacıyla hazırlanan ÇED raporu, dün basın toplantısıyla kamuoyuna açıklandı. Körfez’de liman yapma geleneğine Gübretaş da uydu…

KÖRFEZ’E LİMAN DOLDU

Körfez sahillerinin her bir metre karesi doldurularak liman haline getiriliyor. Nuh Çimento, EVYAP, ROTA, DUBAİ PORT, Marmara Tersanesi, TÜPRAŞ gibi bir çok şirket tarafından limanlar yapıldı. Körfez ilçesinde bugüne kadar 36 tane liman yapıldı. DUBAİ PORT’unda eklenmesi sonrasında bu sayı 37 oldu.

Liman yapma geleneğine Gübretaş’ta uydu. Körfez Yarımca’da 6 Kasım 1953 yılından bu yana çiftçilere destek sağlamak amacıyla kurulan Gübretaş T.A.Ş. tarafından 48.866 metre kara deniz alanı doldurulurken, yapılacak olan limanın uzunluğu 550 metre olacak.

TOPLANTI YAPILDI

Gübretaş, dün Erzurumlular Derneği’nde “Liman Projesi Çevresel Etki Değerlendirme Halkın Katılım Toplantısı” düzenlendi. Toplantının açılışında açıklama yapan Gübretaş Yarımca Tesisleri müdürü Nejdet Barlas “Eğer ayak uyduramazsanız ayakta durmanız imkansız hale gelecektir. Kendimizi yenilemek adına bu limanın yapılması gerekiyor” dedi. CHP’nin İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kaçar “ÇED raporunun kamuoyuna sunulması sadece formalite bir durumdur” dedi. Vatandaşlar yeni bir liman yapımına tepkili. 

Editör: TE Bilişim