Global Liman İşletmeleri Barcelona Limanı’ndaki hisse oranını %43’e çıkardı
 
Global Liman İşletmeleri’nin (GLİ), Royal Caribbean Cruises’la birlikte ortak oldukları Barcelona Port Investments, S.L (BPI) vasıtasıyla Creuers del Port de Barcelona, S.A.’nın (Creuers) ilave %20 hissesini devraldı.
 
Global Yatırım Holding’in %100 iştiraki olan GLİ’nin, Royal Caribbean Cruises’la birlikte ortak oldukları Barcelona Port Investments, S.L vasıtasıyla, Avrupa'nın en büyük yolcu limanı olan 1,8mn yolcu kapasiteli Barselona Limanı’nı işleten, aynı zamanda Malaga Limanı’nı işleten şirketin çoğunluk hissesine ve Singapur Limanı’nı işleten şirketin de azınlık hisselerine sahip olan Creuers’ın %23 hissesini devraldığı 13.11.2013 tarihinde kamuoyuna açıklanmıştı.
 
GLİ, 30 Aralık 2013 tarihinde, BPI vasıtasıyla Creuers'ın %20 hissesini daha devralarak, Creuers’indeki toplam payını %43’e çıkardı.  Global Liman İşletmeleri CEO’su Saygın Narin, Barcelona Limanı’nın GLİ portföyüne katılmasıyla limancılıkta yeni bir döneme girdiklerine dikkat çekti.  GLİ’nin son üç yıldır organik büyümeye odaklandığını söyleyen Narin, Türkiye’de 2010’dan beri işlettiği limanların entegrasyonu sürecinin de tamamlandığını ifade etti.  Böylelikle, bölgenin sayılı ticari liman işletmecilerinden biri ve dünyanın en büyük kruvaziyer limanı olma yolundaki hedeflerinde düğmeye bastıklarını belirtti.  Bu çerçevede Montenegro Bar Limanı’nın %62’sini satın aldıklarını söyleyen Narin, Barcelona Limanı, Malaga Limanı ve Singapur Yolcu Limanının da GLİ’nin portföyüne eklenmesiyle toplam yolcu trafiğinin 2013 yılı sonu itibariyle 3,5 milyona ulaştığının altını çizdi.

Editör: TE Bilişim