Global Liman İşletmeleri'nin Pazarlama Direktörü Figen Ayan, 13 Ekim tarihinde Fransa'nın Montpellier şehrinde yapılanMedcruise Yönetim Kurulu seçimleri toplantısında Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği'nin Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi.

70 üyesi bulunan ve Akdeniz'de100 limanı temsil eden Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği yönetim kuruluseçimlerine Türkiye'den tek aday olarak katılan Figen Ayan, 25 adayarasından seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Global Liman İşletmelerigeçen hafta da Kruvaziyersektörünün en prestijli ödüllerinden olan ve her yıl düzenlenen SeatradeInsider Cruise Awards'da, Global Liman İşletmeleri'ne bağlı PortAkdeniz – Antalya Yolcu Limanı ile Dünya Segmentinde "YılınLimanı" kategorisinde finalist olarak büyük bir başarı yakalamıştı.
 
Medcruise Sektörün En Önemli Birliği

13 Ekim'de 12 yönetim kuruluüyesi ve 1 yönetim kurulu başkanı seçmek için Fransa'nın Montpellierşehrinde toplanan Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği, günümüzde,İspanya, Portekiz ve Fas'ın Atlantik sahillerinden, doğuda Suriye ve İsrail'e,Kuzeyde Adriyatik ve Karadeniz'den, güneyde Kızıldeniz'e kadar geniş bircoğrafyayı paylaşan 70 limanın, Akdeniz'de kruvaziyer turizmi ve endüstrisiningelişmesine yönelik ortak çabalarını bir araya getiriyor.
 
GlobalLiman İşletmeleri'nin Pazarlama Direktörü Figen Ayan, Venedik, Güney Fransa limanlarından katılan adaylar gibi güçlü 25 aday arasından, Akdeniz'deki en büyük limanın işleticisi Barselona'yı da geride bırakarak Türkiye'den tek aday olarakkatıldığı seçimlerde oyların yarısını alarak yönetim kurulu üyeliğine seçildi.Figen Ayan Akdeniz limanlarının büyük bir çoğunluğunun özellikle Global Limanİşletmelerini bir model olarak gördüklerini ve örnek aldıklarını belirterek,kendisinin Medcruise Akdeniz Yolcu Limanları Birliği'nin YönetimKurulu Üyeliği'ne seçilmesinde bu konunun büyük biretkisi olduğunun altını çizdi. Barselona'nın da yönetime girdiğiseçimlerde 6 küçük liman temsilcisi ve 6 büyük liman temsilcisi olmak üzeretoplam 12 yönetim kurulu üyesi seçilmektedir.
 
Türkiye'den seçime tek aday olarak katılan Figen Ayan, Doğu Akdeniz Büyük Liman Kategorisinde yönetim kurulu üyeliğine seçilerek, GiritAdası'nın HeraklionLimanı'nın da aday olarak yeraldığı bu kategoride oyların yarısını alarak bu bölgeyi temsil etme onurunuelde etti. Yönetim kurulu üyelerinin 3 yılda 1 yapılan seçimlerde belirlendiği MedcruiseAkdeniz Yolcu Limanları Birliği'nde Figen Ayan önümüzdeki 3 yıl boyunca Global Limanİşletmeleri'ni temsil edecek.
 
Medcruise Akdeniz Kruvaziyer Limanlar Birliği;Akdenizlimanlarının tanıtımı için dünyadaki bütün önemli kruvaziyer fuarlarındakatılımcı olarak yer alıyor, aynı zamanda uluslararası kruvaziyer konferans veseminerlerinde konuşmacı olarak bulunup, çeşitli denizcilik örgüt vekuruluşlarının komitelerindeki çalışmaları ile sektörün sorun ve gereksinmeleri doğrultusunda yönlendirici ve düzenleyici görevini üstlenmektedir. Birlik,Kruvaziyer gemi şirketleri ile liman yöneticilerinin buluşup karşılıklıgörüştükleri panel ve forumlar düzenliyor. Üye limanların yöneticileri içinprofesyonel eğitim kursları ve kruvaziyer gemi şirketlerinin yöneticileri ileliman çalışanlarının birbirlerini daha yakından tanıyıp kaynaşmalarına olanaksağlayan sosyal etkinlikler düzenliyor.
 

Editör: TE Bilişim