SeaNews Turkey'de yer alan habere göre, Mitsui OSK Lines, emniyet değerlendirmesi yapmak ve gemilerin manevra emniyetini sağlamak amacıyla yapay zekayı kullanarak, gemilerinde otomatik çarpışmayı önleme sistemleri kurmayı ve deniz taşımacılığında bilgi ve iletişim teknolojisini artırmak için daha büyük bir adım atmayı planlıyor.

Tokyo merkezli deniz taşımacılık şirketi, bu tür sistemleri 2022 yılına kadar tamamlayacak yeni gemilerde test edecek ve testlerin sonuçlarını her yıl değerlendirecek. Gelecekte, bu teknolojiyi tam otomatik seyir hedefine doğru kılavuz kaptan almadan gemilerin rıhtımlara yanaştırılıp kaldırılması amacıyla diğer sistemlere entegre etmeyi planlıyor. 

Mitsui OSK, internete bağlı aygıtlar yapay zeka gibi bilgi teknolojileri ile deniz taşımacılığının emniyetini ve verimliliğini artırmaya yönelik bir "akıllı deniz taşımacılık bürosu" kurdu.

Şirket, yılda 10 ila 20 yeni gemi inşa ediyor ve yeni güvenlik ve çevre koruma özelliklerini test ederek deneme bazında birer birer yeni teknoloji ile donatmaya başlamayı planlıyor. 

Planlanan çarpışma önleme sistemi, bu zincirin sadece bir halkasını oluşturuyor.  

Mitsui OSK ayrıca, motor arızası belirtilerini uzaktan teşhis etmek ve takılabilir cihazlarla mürettebata yardımcı olmak için IoT tabanlı teknolojiyi kullanmayı düşünüyor.

Editör: TE Bilişim