Kadir Topbaş: Galataport Yeniden İhale Edilecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galataport ve Haydarpaşa Garı ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını belirtti.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galataport ve Haydarpaşa Garı ile ilgili yeni düzenlemelerin yapıldığını belirtti. Topbaş, “Galataport yeniden ihaleye çıkacak. Burası, daha çok turizm ağırlıklı bir bölge haline gelecek.” dedi.

Kadir Topbaş, Beyazıt Meydanı’nda bir kitap fuarının açılış törenine katıldı. Burada, Galataport ihalesinin yeniden gündeme geldiğinin hatırlatılması üzerine Topbaş, “Sayın Başbakanımızla bu konuyu değerlendirdik. Geciken bir proje olarak bahsettik. Galata, Cenevizlilerden beri liman olarak kullanılmakta. Zaten Galata, liman anlamını taşıyan bir kelimedir. Bölgenin daha sağlıklı ve turizme hizmet eder bir hale getirilmesi arzu edilmekte. Daha önceki proje ve ihalede yeni ve büyük yapıların yapılacağı değerlendirmesi vardı. Ancak böyle bir şey yoktu. Proje doğru anlatılmamıştı. Sayın Başbakan projenin İstanbul’un giriş kapısı olarak hazırlanmasını arzu etmekte. Proje yeniden ihaleye çıkacak. Bununla ilgili bir düzenleme var.” şeklinde konuştu.

‘HAYDARPAŞA GARI PROJESİ ONANDI’

Haydarpaşa Garı ile ilgili de koruma amaçlı planların yapıldığını vurgulayan Topbaş, “Proje kurulda onandı. Çalışmalar yapılıyor. İlgili birimde ihale hazırlıkları yapmakta. Burası daha çok turizm ağırlıklı bir bölge haline gelecek.” dedi.

'AVCILAR-BEYLİKDÜZÜ METROBÜS DENEME SÜRÜŞLERİ BAŞLADI'

Törende basın mensuplarının metrobüsle ilgili sorularını da cevaplayan Topbaş, bir kişinin öldüğü metrobüs inşaatı kazasından sonra deneme seferlerinde aksayıp aksamadığıyla ilgili soruya, “Bu sabah itibariyle yaptığımız toplantının ardından 11.00’de sürüşler başladı. Deneme şeklinde seferler yürütülüyor. Tabii ki çok yoğun değil. Şu an için bir sıkıntı yok.” cevabını verdi.

TOPBAŞ KIZ İSTEMEYE GİDECEK

Metrobüs köprüsünün çökmesi sonucu hayatını kaybeden 47 yaşındaki Yakup Kavak’ın ailesine Allah’tan sabır ve baş sağlığı dileğini yineleyen Topbaş, “Kavak’ın iki gün sonra oğluna kız istemeye gideceğini öğrendik. Kız isteme işini biz yapacağız. Düğününü de üstlenmeyi düşünüyorum. Başka destekler de vereceğiz. Ölen kardeşimizi geri getirmek mümkün değil. Ancak ailesine biraz destek olalım istiyoruz. Ayrıca savcılık soruşturmasını yürütüyor. Ölüm sebebiyle doğan tazminatını alacaklar.” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilişim