Galataport projesinin önündeki koruma kurulu engeli kalktı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye'nin en önemli ve İstanbul'un tek kruvaziyer limanı olan Galataport için yeni bir proje hazırlattı. Kültür Varlıkları Koruma Kurulu proje planları geçtiğimiz Salı günü oybirliği ile kuruldan geçti.

Plan belgelerine göre 100 bin metrekarelik alan üzerinde turizm tesisleri, ticaret alanları, kültürel tesisler ve terminal yer alacak. Turizm tesisleri kapsamında konaklama ve dinlenme tesisleri yapılacak.

Sabah Gazetesi'nden Nazif Karaman'ın haberine göre; ticaret alanında, alışveriş merkezleri, yeme içme alanları, ofisler, ticaret üniteleri ve turizm amaçlı yapılar olacak. Kültürel tesis alanında ise müze, sergi sarayı, fuar alanları, tiyatro ve sinema salonları ile toplantı salonlarının yer alması planlanıyor. Terminal alanında ise yolcu bekleme salonu, gümrüksüz alışveriş alanları birçok ünite bulunacak.

YÜKSEKLİK EN ÇOK 21.5 METRE

Plana göre, tescilli binalar yıkılmadan restore edilecek. Tescilli olmayanlar ise depreme dayanıklı olmadıkları için yıkılıp yerlerine modern yapılar dikilecek. Yeni yapıların yüksekliği proje bölgesinde bulunan tarihi Mimar Sinan Üniversitesi binasının yüksekliğini, yani 21,5 metreyi aşmayacak. Yüzde 14'lük kısım ise yeşil alan olarak düzenlenecek ve halka açık olacak.

Editör: TE Bilişim