Filyos Limanı İçin Nefesler Tutuldu...

Filyos Limanı yapım ihalesini kazanan Nas İnşaat, sözleşmenin imzalanmasının ardından çalışmalara başlayacak. Nas İnşaat Genel Koordinatörü Muharrem Taşlı, yazışmaların tamamlanmasının ardından hemen çalışmalara başlanacağını ve bu hafta içerisinde daha net bilgiler aktarabileceklerini söyledi. Başta Zonguldak olmak üzere tüm Türkiye’nin istihdam kapısı olacak Filyos Liman Projesi için sona gelindi. Yıllarca beklemenin ardından 19 Mart 2014 tarihinde ihalesi gerçekleşen Filyos Limanı ihalesine kazma vurmaya ramak kaldı. İhaleye giren diğer firmaların itirazıyla sürüncemeye giren süreçte Şubat sonuna kadar sözleşmenin imzalanacağı tahmin ediliyor.

ÜNAL: “EN GEÇ ŞUBAT SONUNA KADAR YER TESLİMİ YAPILACAK”

Projeyi yakından takip eden Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, “İhale sonrası ihaleye giren diğer firmalara ihaleyi kimin aldığı bildiriliyor. Zannediyorum yurt dışından da katılan iki firma var. Onlara bildiri yapıldı ve geri dönüşün yapılması bekleniyor. En geç Şubat sonuna kadar yer teslimi yapılacak. Bütün bürokratik engeller aşıldı. Yakından takip ediyorum” diye konuştu.

TAŞLI: “TAHMİN EDİYORUM BU HAFTA KESİN KONUŞMA FIRSATI BULACAĞIZ”

Nas İnşaat Genel Koordinatörü Muharrem Taşlı da, “Sözleşmelerin imzalanmasını bekliyoruz. Henüz netleşmiş ya da somut bir durum söz konusu değil. Bizler de bekleme aşamasındayız. Tahmin ediyorum bu hafta kesin konuşma fırsatı bulacağız” dedi. 19 Mart 2014 tarihinde gerçekleşen Filyos Limanı altyapı yapım işi ihalesini en düşük teklifi 472 milyon 512 bin 96,38 lira ile veren Nas İnşaat-YSE İnşaat-Detaş İnşaat konsorsiyumu kazanmıştı. Diğer firmaların itirazı üzerine sözleşme imzalanamadığından çalışma başlatılamamıştı.

FİLYOS LİMANI PROJESİ 1970'DEN BERİ DİLLERDE!

Türkiye'nin gündeminde olan Filyos Limanı tamamlandığında Karadeniz'in en önemli aktarma limanlarından biri olacak. Çevresinde endüstri alanı da oluşturulacak Filyos Limanı, enerjiden ağır sanayiye, imalat sanayisine, lojistik alanlarını da kapsayan endüstri ve liman proje olması öngörülüyor. Liman, Çaycuma'nın denizle buluştuğu deltada kurulacak. Yaklaşık 500 metrelik rıhtımı, ana mendireği ve tali mendireği, demiryolu yol bağlantıları olacak. Limanın altyapısına bu yıl genel bütçeden 140 milyon 600 bin lira harcanacak. Limanın altyapı çalışmalarının 2017'de bitirilmesi hedefleniyor.
Editör: TE Bilişim