Dubai Port Yarımca için çevreciler vazgeçmiyor

Kocaeli 1’inci İdare Mahkemesi’nin verdiği iptal kararına rağmen inşaatı devam eden Dubai Port Limanı için çevreciler Anayasa Mahkemesi’ne başvurdu

Çevrecilerin Dubai Port Yarımca Limanı ile ilgili çalışmaları devam ediyor. Körfez’de büyük tehlikelere sebep olacağı ve karayolu trafiğine getireceği yük getireceği ve çevreye zararı dokunacağı gerekçesi ile çevrecilerin başlattığı yargı maratonu şimdi de Anayasa Mahkemesi ile devam ediyor.

BİREYSEL BAŞVURU

Konu hakkında STK’lar adına dava açan Numan Gülşah, Hayri Altunok, Serab Baykurt, Bahri Odabaş, Soner Kılıç ve Mustafa Küpçü, mahkemeden alınan proje iptali kararına rağmen liman inşaatının sürdürülmesine göz yuman Körfez Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Valiliği hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılmasına yönelik olarak, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru haklarını resmen kullandılar.

BAŞVURU MİLAS’TAN YAPILDI

Helen Milas'ta bulunan Numan Gülşah ve Mustafa Küpçü, hazırladıkları dosyanın bir nüshasını, Anayasa Mahkemesi'ne iletilmek üzere, 10 Temmuz’da Milas 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne teslim ettiler. Hakim Murat Perçin'in 623 evrak sayısı ile kabul ettiği dosyanın bir diğer nüshası da APS ile doğrudan Anayasa Mahkemesi'ne gönderildi. Dilekçe sahipleri, Anayasa Mahkemesi’nden sonraki adımın da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuru olduğunu, bu mücadelelerinin Kocaeli'nin geleceği adına yapıldığını dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim