Dev konteyner gemileri Marport’a uğradı.

Post-Panamax gemilerinin yanaşabildiği Türkiye’nin tek derin su konteyner limanı Marport, Haziran ve Temmuz aylarında iki süper Post-Panamax gemisi ağırladı.

Türkiye’ye gelen ilk “süper Post-Panamax” konteyner gemisi olan MSC Sindy Haziran ayının başında Marport’a yanaştı. Kurulduğu 2001 yılından bugüne kadar Marport’a gelen en büyük konteyner gemisi olma özelliğini de taşıyan Panama Bayraklı MSC Sindy, 336 metre uzunluğunda, 45.60 metre genişliğinde ve 9.200 TEU kapasiteye sahip.

MSC Sindy’nin Çanakkale’den geçişi sırasında boğaz tek taraflı transit gemi geçişlerine kapatıldı ve güvenlik amacıyla ‘’Kurtarma-2’’, ‘’Söndüren-10’’ ile ‘’Botaş’’ adlı römorkörler gemiye refakat etti. MSC Sindy, İstanbul Ambarlı Liman Tesislerinde bulunan Marport’a uğrak yaptıktan sonra rotasını İtalya’nın Gioia Tauro limanına çevirdi.

Temmuz ayında Marport'a gelen MSC Bruxelles ise MSC Sindy ile yaklaşık aynı özellikleri taşıyor. Liberya Bayraklı, 9.178 TEU kapasiteli gemi 336.70 metre uzunluğunda, 45.60 metre genişliğinde. Her iki gemide 18 konteyner yan yana istiflenebiliyor. 14.5 metrelik draftıyla Türkiye'ye gelen en büyük Post Panamax gemilerin yanaşabildiği tek derin su konteyner terminali olan Marport'un Ana, Batı ve Doğu olmak üzere 3 adet terminali bulunuyor. 
 

Editör: TE Bilişim