Derince`de pazarlık Eylül başında
 
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı `nca (ÖİB ) satışa çıkarılan ve toplam beş teklifin alındığı TCDD `ye ait Derince Limanı ihalesinde nihai pazarlık görüşmelerinin Eylül ayının ilk yarısında yapılması öngörülüyor. ÖİB `den bir yetkili, `Derince `nin nihai pazarlık görüşmesi Eylül`ün ilk ya da ikinci haftasında yapılabilir` dedi.

Derince Limanı `nın 36 yıl süreyle işletme hakkının devri için açılan ihaleye Akfen Holding A .Ş-Akfen Altyapı Yatırımları Holding Ortak Girişim Grubu (OGG ), Türkerler OGG , Global Altyapı Hizmetleri ve İşletmecilik , Çelebi Holding -Kocaeli Sanayi Odası OGG ile Limak İnşaat teklif vermişti. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM ) tarafından yapılan açıklamada ise Derince Limanı özelleştirmesinde, Global Altyapı Hizmetleri ile konsorsiyum oluşturarak teklif verecekleri belirtildi.

Açıklamada, `Mayıs ayında yapılan İzmir Limanı özelleştirmesinde, Hutchison Liman İşletmeleri ve Deutsche Bank ile aynı konsorsiyum içinde başarılı bir işbirliği yapan Global Altyapı ile Ege İhracatçı Birlikleri , Derince Limanı özelleştirmesinde de işbirliği yapma kararı aldı` denildi. Derince Limanı için ihale bedeli işletme hakkı devir sözleşmesi imza tarihinde peşin veya vadeli olarak ödenebilecek.

Vatan

Editör: TE Bilişim