Derince Limanı'nın Özelleştirmesi Onaylandı

 Rekabet Kurumu Derince Limanı’nın; işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında, özelleştirilmesine onay verdi.

Haziran ayı başında ihale usulü özelleştirilen Derince Limanı'nın işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesine onay çıktı. Rekabet Kurumu duyurusunda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait Derince Limanı’nın; işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirilmesi kapsamında, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret A.Ş. veya Yılport Holding A.Ş. tarafından devralınmasına izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verildi."

İHALE HAZİRAN AYINDA YAPILDI

5 Haziran 2014 tarihinde Derince Limanı'nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 543 milyon dolarla Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ verdi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarına (TCDD) ait Derince Limanı’nın 39 yıl süreyle "işletme hakkının verilmesi" yöntemi ile özelleştirme ihalesinin nihai pazarlık görüşmesi, Yılport Holding AŞ, Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ yetkililerinin katılımıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığında gerçekleştirildi. İhalede, elemesiz turların ardından geçilen açık artırmada ilk olarak Yılport Holding AŞ elendi.

Açık artırma daha sonra Kumport Liman Hizmetleri ve Lojistik Sanayi ve Ticaret AŞ ile Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ arasında devam etti. İhale, Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret AŞ'nin en yüksek teklifi 543 milyon dolar olarak vermesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim