Derince Limanı İçin 6 Teklif Var

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın 2004 yılından buyana portföyünde bulunan Derince Limanı’nin işletme haklarının 36 yıllığına devriyle ilgili ihalesinde teklif verme süresi sona erdi. Derince Limanı için 6 büyük kuruluştan teklif geldiği öğrenildi.

BİR HAFTA SONRA AÇIK ARTTIRMA

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Derince Limanı için Sabancı Holding, Esas Holding, Remzi Gür, Afken, Ceynak, Limak ve Kolin İnşaat firmaları teklif verdiler. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın bir hafta içinde bu firmalarla masaya oturup, açık arttırma yapması bekleniyor.

DAHA ÖNCE İPTAL EDİLMİŞTİ

Tarihi 1900 yılına kadar , 1904 yılında işletmeye açılan Derince Limanı, 17 Ağustos 1999 felaketinde hasar görmüş, devre dışı kalmıştı. 2007 yılında yapılan ihalede en yüksek teklif 195 milyon 250 bin Dolar’la Türkerler Grubundan gelmişti. Ancak Liman-İş’in açtığı dava sonucu Danıştay bu ihaleyi iptal etmişti. Liman-İş ve ilimizde pek çok kesim, Derince Limanı’nın özelleştirilmesine bugün de karşı çıkıyor. Ancak hükümet özelleştirme prosedürünü geri adım atmadan sürdürüyor.

Editör: TE Bilişim