DANIŞTAY DUR DEDİ

Danıştay, Kuşadası Limanı'nda büyük tartışmalara yol açan Kuşadası Kruvaziyer Limanı 1/1000 ölçekli imar planı değişiklikleriyle ilgili ikinci kez yürütmeyi durdurma karan verdi.

Kuşadası Belediye Meclisi'nin 12 üyesi, 3 Eylül 2004 tarihinde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından onaylanan Kuşadası Kruvaziyer Limanı 1/1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planının iptali için Danıştay'a dava açtı. Daha önce de bakanlık tarafından Kıyı Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik için Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle yürütmeyi durdurma karan veren Danıştay 6. Dairesi, Kıyı Yönetmeliği'ne dayanarak imar planlarında değişiklik yapıldığını dikkate alarak, Kuşadası Kruvaziyer Umanı 1 /1000 ölçekli ilave ve revizyon uygulama imar planı uygulamasıyla ilgili yürütmeyi durdurma Betticket karan verdi. Kuşadası'nda büyük tartışmalara ve eylemlere yol açan  imar plan uygulaması için yürütmeyi durdurma karan verilmesi, liman içerisinde halen devam eden işyeri inşaatları için Aydın İdare Mahkemesi'nde açılan ruhsat iptal davasının sonuçlanması açısından da hukuki bir dayanak olacak.

Anayasaya aykırı olduğu gerekçesi

Danıştay'ın kararını değerlendiren Kent Meclisi Başkanı ve imar hukuku uzmanı avukat Bülent Tokuçoglu, adaletin geçte olsa işlediğini belirterek, limanda hukuka uyması gerekenlerin önüne bir yargı daha konulduğunu söyledi.

Alınan karan hukukun zaferi olarak değerlendiren Tokuçoğlu, "Limanda yasa dışı yapılaşmaya Danıştay, ikinci kez yürütmeyi durdurma karan verdi. Bu karar limanı işleten şirkete ve bu şehri yöneten yetkililere ders niteliğindedir. Deride daha da telafisi güç ve imkansız zararlara yol açılmaması için bu inşaatlar hemen durdurulmalı ve yıkılmalıdır" dedi.

(Kaynak: Yeni Şafak İzmir)

Editör: TE Bilişim