Çeşme'ye kruvaziyer müjdesi

Yılmaz Ulusoy Holding, gerçekleştireceği 4 milyon dolarlık yatırım ile bugüne kadar İzmir ve Kuşadası limanlarına giden kruvaziyer gemilerini 2012'den itibaren Çeşme'ye getirecek

İzmir'de kruvaziyer limanı inşa edilmesi gündemdeyken, Çeşme Limanı'nı işleten Yılmaz Ulusoy Holding, gerçekleştireceği 4 milyon dolarlık yatırımla 2012 yılında Çeşme'ye kruvaziyer gemilerini getirecek.
2011 yılının ilk 6 ayında yatırımını tamamlayacak olan grup, İzmir'de de gayrimenkul ve enerji başta olmak üzere farklı alanlardaki yatırım fırsatlarını değerlendirmek istiyor. Önceki akşam Çeşme Dalyan Restoran'da Çeşme'deki sivil toplum örgütü yöneticilerine yemek veren Yılmaz Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Ulusoy, İzmir'e yatırım müjdeleri verdi. Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu ile Çeşme Kaymakamı Cafer Sarılı'nın da katıldığı yemekte sorularımızı yanıtlayan Ulusoy, Çeşme Limanı'na yatırıma devam edeceklerini söyledi.

2011 yılının ilk altı ayına kadar Limana 4 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ifade eden Ulusoy, "İzmir Limanı'nın kapasitesinin üzerinde çalışıyor. Bu konuda kente nefes aldırmak istiyoruz. Nisan veya Mayıs ayı içinde Çeşme Limanı'nı tamamlamayı düşünüyoruz. 330 metrelik liman çalışması tamamlandıktan sonra kruvaziyer turizmi için çalışmalarımızı devam ettireceğiz" dedi.

Ulusoy, "Bu işin de belli bir süresi var. 2012 yılından sonra Çeşme Limanı'nda kruvaziyer gemilerini görmeye başlayabiliriz. Bu sayede bölgemize daha çok turist getirerek, turizmin gelişmesine de önemli katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Dünyada kruvaziyer pazarı sürekli büyüyor. Biz bölgenin kruvaziyer pastasından aldığı payı daha da büyütmek amacıyla özellikle büyük kruvaziyer gemilerinin gelmesi için limanı genişleteceğiz" diye konuştu.

Ro-ro taşımacılığının çok özel bir dal olduğunu, bu alanda da pazar paylarını artırmak için yatırımlarının sürdüğünü dile getiren Ulusoy, 3 yeni Ro-ro gemisinin 2012-13 ve 2014 yıllarında çalışmaya başlayacağını kaydetti. Çeşme ile Trieste arasındaki Ro-ro taşımacılığının her geçen gün büyüdüğünü anlatan Ulusoy, bu sektörde dünyayı takip ettiklerini vurguladı.

'İzmir'de yatırım fırsatları var'

İzmir'de farklı sektörlerde yatırım fırsatlarını değerlendirmek istediğini ifade eden Yılmaz Ulusoy, enerji ve gayrimenkul sektöründe yatırım planladığını söyledi. Öncelikle Çeşme'de rüzgar enerji santralı kurma girişimleri olduğunu, ancak lisans olmadığı için bu yatırımı hayata geçiremediklerini ifade eden Ulusoy, İzmir yeni kent merkezinde de gayrimenkul yatırımı konusunda bir fırsat doğması halinde bunu gerçekleştireceklerini kaydetti.

 

Editör: TE Bilişim