Çeçen'den Çeşme'ye 400 teknelik marina

IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding ve Camper&Nicholsons Marinas International'ın Çeşme'de yapacağı 400 yat kapasiteli marinanın, gelecek yıl hizmete gireceği bildirildi. 
 
Çeşme Marina Genel Müdürü Can Polat, yaptığı açıklamada, 25 yıllığına yap-işlet-devret modeliyle kiralanan Çeşme Yat Limanı'nın gerçekleştirilecek olan Çeşme Marina Projesi ile daha hareket kazanacağını söyledi.

Türkiye'de yatçılığın uzun yıllardır Bodrum, Marmaris, Göcek, Kemer, Antalya'ya kadar olan sahil şeridinde yapıldığını, Göcek'te şu anda 3-4, Bodrum'da 3 marinanın bulunduğunu, Türkiye'de yatçılığın gelişmesi yönünde pozitif adımların atıldığını anlattı.

Yatçılığın yavaş yavaş kuzeye doğru yayıldığını, Didim'de yapılan marinanın bu yıl açılacağını, kendi yatırımlarıyla Çeşme Sığacık'ta da yeni yatırımlar olduğunu belirten Polat, yeterli sayıda marina yapılması ve bağlama yerlerinin oluşturulmasının, Türk turizmini daha da hareketlendireceğini ifade etti.

Çeşme'nin lokasyon olarak önemli bir nokta olduğunu, kuzey sahilleriyle güney arasındaki en önemli noktaların başında geldiğini vurgulayan Polat, şöyle konuştu:

''Çeşme, uzun süre bağlama dışında da seyir yolunda muhakkak teknelerin nefes aldığı, ihtiyaçlarını giderdiği bir geçiş noktası. Firmamız bu yatırıma büyük önem veriyor ve bu projenin Türkiye'de örnek bir proje olması için çalışıyoruz. Marina yatırımımız çok yakında başlayacak. Şu an hazırlık aşamaları, proje onayı ve ön hazırlıklar tamamlanmak üzere. Çok yakında yatırımımız başlayacak ve marinamız 2010 yılında işletmeye hazır hale gelecek. Marinamız 400 tekne kapasiteli. 100 tekneye kışlama ve karada çekme hizmeti de vereceğiz.''

''DÜNYA YATÇILIĞININ EN İYİ PARKURU TÜRKİYE''

Setur Marina Müdürü Hakan Tellioğlu ise Türkiye'nin 8 bin 400 kilometrelik iyi bir kıyı şeridinin olduğunu, ancak bunu yeterince değerlendiremediğini söyledi. Fransa'da 150, İtalya'da 175 marina olmasına karşın, Türkiye'de bu sayının 23 olduğunu ifade eden Tellioğlu,

 ''Dünya yatçılığının en iyi parkuru Türkiye'' dedi. Tellioğlu, ülkenin dünya turizminden elde ettiği yüzde 20'lik geliri, yatçılığa yapılacak yatırımlarla birlikte daha da yukarılara çekeceğine inandıklarını vurgulayarak, ''Yatçılık iyi de bir istihdam alanıdır. Her marinada en az 300-500 kişi istihdam edilebilir. Avrupa'daki 800 bin yattan iyi bir tanıtımla gereken payı almamız lazım'' diye konuştu.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Cenger ise Çeşme'nin gün geçtikçe daha fazla çekim merkezi haline gelmeye başladığına dikkati çekti. Altınyunus, Alaçatı'daki marinalar, Ilıca ve Dalyan'daki yat yanaşma yerleri, yeni yapılacak olan Çeşme Marina ile ilçenin yaklaşık bin yat kapasitelik marinalara sahip olacağı bilgisini veren Cenger,

''Çeşme, kuzey-güney hattında çok önemli bir kapı. Rüzgarından dolayı daha çok yelken tarzı yatların ilgi gösterdiği bir alan. Yapılan yatırımlarla birlikte Çeşme, yatçılık konusunda da gün geçtikçe daha da ön plana çıkmaya başladı'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim