İstanbul TÜYAP Beylikdüzü’nde 10 ila 13 Şubat 2011 tarihleri arasında kapılarını 15.kez ziyaretçilere açan Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat (EMITT) fuarında bu yıl ilk kez Çanakkale Kepez Limanı da yer aldı.

TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezinde Yaklaşık 60 ülke, 100’ü aşkın il ve ilçe belediyesinin de yer aldığı ve 10 Şubat tarihinde açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yaptığı EMITT Fuarı ilk iki günü turizm profesyonellerine, son iki günü ise halka açık olarak gerçekleştirdi. Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, Bozcaada Belediyesi ve Çanakkale Turistik Otelciler Derneği ( ÇATOD) ile birlikte Güney Marmara Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen stantta kendini tanıtma imkanı bulan Çanakkale Liman İşletmesini temsilen katılan Basın ve Halkla İlişkiler Danışmanı Nazan Türker Limanın vermiş olduğu hizmetler ile ilgili bilgileri fuar katılımcılarıyla paylaştı. Çanakkale’nin tanıtımının yapıldığı stantta olmanın avantajı ile özellikle seyahat  acentelerine ve tur operatörlerine limanın tanıtımının yanı sıra Çanakkale’nin kruvaziyer turizm olanakları ile broşürler, turistik haritalar ve diğer görsel materyaller sunuldu.


Ayrıca bölgenin ve limanın tanıtımı adına yurtiçi fuarlarının dışında yurt dışı fuarlarını da takip eden Çanakkale Liman İşletmesi 14 ve 17 Mart  2011 tarihlerinde ise kruvaziyer turizmin ana merkezi olarak kabul edilen Cruise Shipping Miami Fuarı’na katılacaktır.

 

Editör: TE Bilişim