Barzani'ye giden mallar Mersin Limanı'nda durduruldu

MERSIN - Mısır `dan Mersin Limanı `na gelen ve Mesut Barzani `ye ait olduğu iddia edilen petrol rafinerisi parçalarından oluşan malların, üzerinde `Kürdistan ` yazdığı için Kuzey Irak `a çıkışına izin verilmedi.

Mısır `dan Kuzey Irak `a götürülmek üzere deniz yolu ile Uluslararası Mersin Limanı `na (MIP) gelen ve Mesut Barzani `ye ait olduğu iddia edilen petrol rafinerisi parçalarından oluşan malların, üzerinde `Kürdistan ` yazdığı için Mersin Limanı `ndan Kuzey Irak `a çıkışına izin verilmedi.

Edinilen bilgiye göre, Mersin Gümrük Müdürlüğü elemanları, Mısır `dan deniz yolu ile Mersin Limanı `na gelen ve Mersin `den de Kuzey Irak `a gönderilecek olan içinde akaryakıt rafinerisi parçalarının bulunduğu 35 parça kargo yükünün üzerinde `Kürdistan ` yazılarının olduğu tespit edildi. `Kürdistan ` isminde bir ülke olmadığı için gümrük yetkilileri, bu kargoların Kuzey Irak `a çıkışına izin vermedi. Ankara ile temas kuran Mersin Gümrük Müdürlüğü yetkilileri, gelen malların Mısır `a geri gönderilmesini istedi.

Üzerinde `Kürdistan ` yazılı yükler, Uluslararası Mersin Limanı 3 nolu rıhtımından boş bir alana indirilerek bekletilirken, `Kürdistan ` yazılarının çoğunluğunun üzeri de siyah boya ile kapatıldı.

Daha önce de Çin `den gelen 2 konteynır malın , belgelerinde `Kürdistan ` yazdığı için tekrar Çin `e geri iade edildiği öğrenildi.

Dünya

Editör: TE Bilişim