Autoport’ta düzenli otomotiv seferleri başladı

Türkiye’nin ilk otomotiv ihtisas limanı Autoport’a, Grimaldi’nin Ro-Ro gemisi Eurocargo Valencia’dan Mercedes-Benz marka araçlar tahliye edildi. Autoport ve Mercedes-Benz’in yaptığı anlaşma ile birlikte Grimaldi’nin düzenli seferleri haftalık olarak devam edecek.

Autoport, Türkiye’de acenteliği Egekont tarafından yapılan Grimaldi’nin Ro-Ro gemisini ağırladı. Autoport’a düzenli sefer başlatan ve ithal otomotiv yükü ile ilk seferini yapan  M/V Eurocargo Valencia gemisine Mercedes marka araçların tahliyesi ve terminal hizmetleri verildi. Gemiden toplamda 227 adet otomobil tahliyesi gerçekleştirildi. Mercedes marka araçları taşıyan Grimaldi gemilerinin Autoport’a düzenli olarak haftada iki sefer uğrak yapması planlanıyor. Mercedes’le üç yıl sürecek olan bu iş birlikteliğinin en önemli sebeplerinden biri iki firmanın da odağında kaliteli ürün ve hizmet prensibinin yer alması oldu.

Autoport, otomotive uygun fiziksel altyapısının üst düzeyde olması, gemiye verilen profesyonel hizmet ve güvenli operasyon yönetiminden dolayı otomotiv firmaları tarafından tercih ediliyor. Autoport kısa bir süre içerisinde  yeni markaların tahliye ve yüklemelerini de gerçekleştirmeyi planlıyor.

Otomotive özel olarak tasarlandı, uluslararası standartlarda hizmet veriyor
Arkas Holding’in öncü yatırımlarından olan Türkiye’nin ilk otomotiv terminali Autoport, ithal ve ihraç edilen tüm otomotiv markalarına hizmet vermek amacıyla özel olarak tasarlandı. Tasarımı sayesinde Autoport’ta mevcut diğer limanlarda farklı elleçleme hizmetlerinin birlikte ve aynı alanda yapılmasının getireceği risk ve servis kısıtlamaları yaşanmıyor. Her biri kendi alanında uzman personeller tarafından yönetilen terminal, Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS Code) standartlarında en son teknolojiye sahip kapalı devre kamera sistemleri ile kontrol altında tutuluyor.

Editör: TE Bilişim