ARKAS; EGE'LİLERLE LİMANA TALİP OLACAK

Egeli işadamlarının, İzmir Limanı'nın özelleştirme ihalesi için Arkas organizasyonunda çok ortaklı bir şirket kurmaya hazırlandığı bildirildi.

Arkas İcra Kurulu Üyesi Önder Türkkanı, Ege Bölgesi'nde sektörlerine damga vurmuş girişimcilerin bir araya gelerek İzmir Limanı'nı işletmeye talip olacağını ifade etti.

Şirketin kuruluş hazırlıklarında son aşamaya gelindiğini, işlemlerin 15–20 gün içinde tamamlanacağını belirten Türkkanı, şu bilgileri verdi: “35–40 kurucu ortakla başlayıp 100'ün üzerinde ortağın oluşturduğu bir model kuruyoruz. Bölge bünyesinde önde gelen, mali bünyesi güçlü sanayici ve ihracatçıların bir araya geldiği bir şirket Gorabet kuracağız. Oluşumun içinde şu ana dış ticarete 800 milyon dolar aktaran ve bu konuda uzmanlaşan Arkas Holding de var. Tüm ortakların en fazla yüzde 20–25 ortak olduğu ve çoğunluk hissesinin olmadığı bir yapılanma oluşturuyoruz. Kurucu ortaklarımızla yaptığımız görüşmeler sonucu 250 milyon dolar özvarlık toplayabileceğimizi gördük. Bu, sadece bölgeden değil, Türkiye çapından da toplanabilecek önemli büyüklükte bir rakamdır. Limanın kiralama ve yatırımlarını karşılayabilecek yeterliliktedir. Finansman sıkıntısı çekmeyiz” dedi.

Türkkanı, Ege İhracatçı Birlikleri üyelerinin de bir yabancı grupla birlikte bu ihaleye girebilmek için çalışma yürüttüğünün hatırlatılması üzerine, şunları söyledi: “Diğer oluşum hakkında fazla bilgim yok. Ancak burada önemli olan Egelilerin payının ne olacağıdır. Yabancı yatırımcı, kendisine yerli dedirtmek için böyle bir adım atıyorsa, bunun bölge açısından bir önemi olmaz. Biz limanı yüzde 100'ü bu bölge sermayesiyle kurulmuş bir yapıyla işleteceğiz.'' ifadesini kullandı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim