Antalya Limanı'na büyük yatırım

Global Yatırım Holding tarafından işletilen Antalya Limanı'na bu yıl 7 milyon dolarlık yatırım yapılacak.Global Yatırım Holding'e bağlı Ortadoğu Antalya Liman İşletmeciliği AŞ tarafından işletilen Antalya Limanı'na, geçen yılın son beş aylık döneminde 5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirildi. Bu yıl da 7 milyon dolarlık yatırım yapılacak Antalya Limanı'nın dip taraması yapılarak liman içindeki 9.90 metre olan derinlik 10 metreye çıkarılacak. Liman içinde 1600 metrekare büyüklüğündeki yeni depo inşaatı ise Nisan ayı içinde tamamlanacak.

Müşterilere daha iyi ve kaliteli hizmet için Kargo Takip Sistemi oluşturulacak. Kuru yük, konteyner ve genel tüm yükler bilgisayar ortamında izlenebilecek. Bu proje de beş aya kadar tamamlanacak. Yolcu Terminali yanında 850 metrekare büyüklüğünde bagaj bölümü yapımına da başlanacak.

Antalya Limanında, 2009 yılında 68 bin konteyner taşıması gerçekleştiğini belirten yetkililer, geçen yıl bunun 126 bine ulaştığını bildirdiler. Geçen yıl 3,2 milyon ton dökme ve genel yük elleçlemesi yapıldığını vurgulayan yetkililer, bu yıl gerçekleştirilecek yatırım projesi kapsamında 150 tonluk konteyner vinci, 150 tonluk kargo yükü için vinç, 2 konteyner elleçleme makinesi, mermer yükleme için forklift alınacağını vurguladılar.

Yetkililer, liman derinliğinin 10 metreye yükseltilmesi halinde, 230 metre ve daha yukarı konteyner gemilerinin de limana yanaşabileceklerini kaydettiler. Yetkililer, bugün itibariyle Antalya Limanı'nda iki konteyner gemisinin rıhtıma yanaşabileceğini, böylece operasyonların daha hızlı olacağını ve hizmet kalitesinin yükseltileceğini ifade ettiler.

Editör: TE Bilişim